spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Pentalogul candidaților: Astăzi, Ioan Bakoș

Continuăm seria interviurilor cu cei care-și propun ca obiectiv câștigarea alegerilor pentru funcția de primar, la Câmpia Turzii.

Interlocutorul nostru de astăzi este candidatul USR, Ioan Bakoș, fostul șef al judiciariștilor din Câmpia Turzii.

1. Să presupunem că nu vă cunoaște absolut nici un cetățean din Câmpia Turzii. Prezentați-vă, vă rog!

 Mă numesc Bakos Ioan , sunt născut in 13.09.1974 , locuiesc in Câmpia Turzii din 1977 . Provin dintr-o familie modestă, mai am un frate si o soră. Toata familia am locuit într-un apartament pe strada Oțelarilor.  La capitolul studii precizez ca am urmat Școala Generala nr. 1 din localitate , actualmente Școala  Mihai Viteazul . În ciclul primar l-am avut ca învățător pe regretatul Ciociu Mircea, care si-a pus amprenta in cel mai bun mod pe dezvoltarea mea ulterioara . După școala generală am urmat cursurile Liceului Agricol Turda. La acel moment nu îmi trecea prin  gând sa mă fac polițist . Eram pasionat de agricultură , mașini agricole si visam să devin medic veterinar, însă in după 1989 situația in agricultură a devenit incerta, marile exploatați agricole s-au desființat a început sa se lucreze pe parcele mici, la acel moment toata lumea se pricepea la agricultură  nimeni nu mai avea nevoie de specialiști, rezultatul s-a și văzut în scurt timp, a scăzut productivitatea si efectivele de animale, atunci eu  am ales sa devin polițist . Am fost admis la Școala Militară de Pregătire a Subofițerilor de Poliție Câmpina , pe care am absolvit-o in 1993, fiind repartizat la Polița Câmpia Turzii ca agent de ordine . Ulterior am urmat  studiile Facultății de  Drept din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia , iar în 2005 am promovat examenul de trecere in corpul ofițerilor . Mi-am desfășurat activitatea in cadrul Politie Câmpia Turzii până in anul 15 iunie 2022 când am trecut in rezervă . In poliție am parcurs toate treptele ierarhiei , am început ca sergent major, agent de ordine iar la momentul trecerii in rezervă conduceam Biroul de Investigații Criminale . Momentan m-am întors la ce am învățat in liceu si lucrez la o societate comerciala care se ocupă de comercializare utilaje agricole , piese de schimb pentru acestea , întreținere , cam tot ce tine de utilajele pentru  mecanizarea agriculturii .

2. Uman sau manager, care este caracteristica mai apropiată de funcția de primar? Argumentați!

Consider ca un primar trebuie sa fie un manager pentru oameni și comunitate . Să rezolve problemele urbei conform actelor normative in vigoare însă sa dea dovada de empatie fata de cetățeni în același timp . Faptul ca in calitate de șef birou investigații am reușit să rezolv problemele cetățenilor fiind aproape de ei ascultându-i și dând dovadă de empatie, însă fără să mă abat de la normativele legii  consider ca o sa reușesc aceasta și de pe poziția de primar.

3. Are Câmpia Turzii viitor? Argumentați, vă rog!

Câmpia Turzii are o istorie foarte veche care se întinde in urma pe mai multe secole, știm ca prima atestare documentară a satului Sâncrai este din 1219 .Daca cei care au locuit cu mult timp in urma  pe aceste meleaguri, în pofida vitregiilor acelor vremuri au reușit să construiască si sa ne lase un oraș, consider ca e datoria noastră sa creăm un viitor pentru Câmpia Turzii. Trebuie sa dăm urmașilor un oraș frumos și prosper.  Prin muncă,  seriozitate și efort colectiv o sa reușim.

4. Industrial, turistic sau mixt?

Înainte să vă răspund la această întrebare hai să facem un joc de imaginație . Am ajuns prima oara in Câmpia Turzii știu doar că acesta  este un oraș din Transilvania . Dumneavoastră îmi sunteți gazda si trebuie sa petrecem o zi aici in oraș . Ce o sa mergem sa vizitam încât sa putem petrece o zi întreagă  ?

    Deci viitorul orașului va fi industrial . Să nu  uitam in istoria orașului acesta devine Câmpia Turzii și trece de la rural la urban  in 1925 prin unificarea comunelor Ghiriș Arieș si Ghiriș Sâncrai după ce in 1920 este înființata Industria Sârmei iar in 1923 este înființată o școala de pregătire a ucenicilor. Nu trebuie sa neglijăm istoria putem găsi in ea soluții la multe probleme. Forța de munca pricepută este in oraș , infrastructura pentru industrie avem iar bazele unui învățământ care sa pregătească viitori meseriași avem aici in oraș . Trebuie sa mergem în direcția reindustrializării . Însă  daca o sa întrezărim oportunități de afaceri in domeniul turismului nu o sa le ratam nici acelea .

    5. Care este cel mai mare obstacol în calea dezvoltării Câmpiei Turzii?

    Lipsa de viziune  si interes față de problemele urbei a actualei administrații precum si proasta gestionare a tuturor proiectelor începute fapt care al duce la costuri suplimentare, precum si proasta gestiune a banilor publici

      spot_img
      spot_img
      spot_img
      spot_img