Frustările și interesele generează scandaluri și lupte de clasă inclusiv în cele mai prestigioase licee, iar unul dintre aceste cazuri este cel al Colegiului Național „Mihai Viteazu” din Turda care, în această perioadă, este epicentrul unui scandal.
Totul a pornit după ce a apărut informația potrivit căreia o serie de profesori, întruniți într-un consiliu profesoral organizat nestatutar, ar fi votat demiterea doamnei director, Codruța Andreica.
„La Consiliul Profesoral în care s-a votat demiterea directoarei CNMV au fost prezenți 27 de profesori dintre care 25 de profesori cu norma de bază în Colegiul Național Mihai Viteazu. Dintre aceștia, 19 au votat pentru demisia Codruței Andreica.”, scrie TurdaNews.net
Totuși, RefleqtMedia a contactat-o pe doamna director, care NEAGĂ această informație.
„În primul rând, acel consiliu profesoral, care este compus din 46 de persoane, a fost convocat de 27. Convocarea Consiliului Profesoral se face de către director sau de către 2/3 din membrii consiliului. 27 nu este nicidecum 2/3 din totalul membrilor. De asemenea, nu mi s-a pus la dispoziție un convocator, o ordine de zi, pentru a le da profesorilor registrul proceselor verbale. Totuși, într-un mod ciudat, deși nu există un convocator, în registrul de procese verbale apare ședința de ieri. Potrivit registrului, procesul verbal al ședinței a fost semnat de doar 15 profesori”, spune directorul Colegiului Național Mihai Viteazu.
Cât privește diversele informații și denigrări vehiculate în presa locală, directorul CNMV afirmă că intenționează să se adreseze instanței.
„Colegiul nostru este unul de prestigiu, astfel că nu poți ca, din propriile interese, să terfelești imaginea acestei instituții de învățământ”, spune Codruța Andreica.
Ba mai mult, directorul CNMV Turda ne-a pus la dispoziție raportul privind calitatea actului educațional în anul școlar 2021-2022.
Rămâne de văzut dacă, într-adevăr, Codruța Andreica va putea fi demisă din conducerea CNMV