O cercetare realizata de medicul, Adina Alberts scoate la iveala un mare pericol care se abate asupra populatiei – cel al otravirii cu nitrati si nitriti.
“SEMNAL DE ALARMĂ!
Este strigător la cer!
Priviți, vă rog, cât de toxic este acest pepene roșu!!! Nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă!
Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică.
Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără. Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate!
EU AȘA AȘ FACE DACĂ AȘ FI PRIMAR!
#SanatateaTAPrioritateaMEa” ,a spus medicul pe retelele de socializare.
Dar … de unde atatia nitrati? Pai, exista informatii ca pepenii de Dabuleni ar fi “ingrasati” cu dejectii umane.
Cantitatea de fosfor si azotat din dejectiile umane este de 16 ori mai mare decat cea din ingrasamantul de grajd.
Asta inseamna ca pepenii cresc mai repede si mai mari, dar … sunt si mai periculosi.












