fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri - nationalVreme rea în toată țara! Meteorologii averizează: cod galben de ploi puternice!

Vreme rea în toată țara! Meteorologii averizează: cod galben de ploi puternice!

spot_img

Vremea o ia razna din nou în toată țara! Deși ne asteptam să vină ninsorile, să ne bucurăm de un peisaj alb cu ocazia sărbătorilor de iarnă, se pare că România este lovită acum de ploi! Specialiștii ANN au emis deja un cod galben de ploi puternice în mai multe județe.

Ploile fac ravagii în România

Vremea rămâne capricioasă în toată țara, iar instabilitatea atmosferică va persista atât astăzi, dar și mâine. Ne așteaptă un Weekend ploios, cu temperaturi destul de scăzute și vânt puternic. Sunt așteptate ploi în majoritatea regiunilor din țară, dar în unele va ploua cu putere și chiar este risc de inundatii în zonele joase.

Codul galben intră în vigoare astăzi, 16 decembrie, la ora 12:00 și este valabil până mâine, 17 decembrie, la ora 12:00, cu posibilitatea de a fi extins. Regiunile vizate sunt Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Olteniei, dar și zonele montane.

Aflăm de la meteorologi că zilele acestea vom avea parte de cantități de apă mai însemnate, care vor depăși 25…30 l/mp. În zonele înalte precum Carpații Occidentali și Carpații Meridionali se pot acumula chiar 40…60 l/mp. Ploile vor fi sub formă de aversă, la care se vor asocia fenomene electrice, ceea ce este extrem de ciudat pentru această perioadă, când ar fi trebui să ningă mai mult.

„În intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Olteniei și local la munte, vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse, în special în zona Carpaților Occidentali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali 40…60 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe alocuri vor fi descărcări electrice”, au anunțat meteorologii.

Ciudat este și faptul că temperaturile sunt în creștere, iar în unele zone vor fi inregistrate chiar și 20 de grade Celsius, mult prea mult pentru jumătatea lunii Decembrie. Totuși, caldura nu durează mult, pentru că un val de aer rece va cuprinde țara noastră.

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: