spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Via Transilvanica străbătută integral, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

spot_img
  • Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna și până la Drobeta-Turnu Severin, au fost parcurși de 32 de echipe formate din angajați ai companiei E.ON;
  • Proiectul „Energia E.ON X Via Transilvanica” s-a încheiat luni în localitatea Axente Sever (jud. Sibiu);
  • E.ON va continua să susțină Asociația Tăşuleasa Social prin întreținerea traseului Via Transilvanica;

De la începutul lunii septembrie și până luni, 2 octombrie, 32 de echipe formate din 200 de angajați ai companiei E.ON au dus #EnergiaLuiÎmpreună pe potecile de pe Via Transilvanica, primul traseu turistic de lungă distanță din România. În total, au fost făcuți 11 milioane de pași de către toți cei care au participat, însumând 8.300 de kilometri.

Drumul a fost presărat cu provocări, dar participanții s-au susținut reciproc și s-au descoperit pe „drumul care unește”. Fie că au străbătut la pas porțiuni din traseu, fie că au mers cu bicicleta, experiența de pe Via Transilvanica a fost energizantă.

Proiectul „Energia E.ON X Via Transilvanica” s-a născut dintr-o discuție între colegi care au înțeles cât de mult înseamnă să crezi și să pui suflet în ceea ce faci, câtă energie îți dă implicarea în proiecte care pot transforma în timp, cu pași mici, dar siguri, lumea în care trăim.

Fiecare echipă, din care au făcut parte colegi aflați la prima experiență de acest fel și pasionați ai drumețiilor, a parcurs o rută definită, la finalul căreia a predat ștafeta următoarei echipe și, astfel, traseul Via Transilvanica a fost parcurs integral pe durata a 32 de zile.

Angajații E.ON și-au pus amprenta pe Via Transilvanica și prin activități de voluntariat desfășurate în câteva sate izolate prin care au trecut sau prin lecțiile despre energie susținute în școli, în cadrul Community Days. Un loc aparte în tot acest demers l-au avut și evenimentele Inspire Days în care invitați surpriză au împărtășit din experiența lor de viață.

Povestea noastră cu partenerii de la Tășuleasa Social este deja una cu tradiție, în care alături de clienții noștri am realizat 200 de km din cei 1.400 ai Viei Transilvanica. Acesta este un proiect pe care l-am iubit din prima clipă și mă bucur foarte mult de ceea ce au reușit să facă colegii mei dintr-o idee. Acum, la final, sunt recunoscătoare pentru toată această energie pe care am adunat-o în acest proiect”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

Suntem prima companie care a avut curajul să se implice în susținerea unui astfel de proiect prin mobilizarea colegilor și motivarea lor să descopere și să trăiască direct, nemijlocit, experiența unui traseu de excepție. Ne-ar plăcea ca și alte companii să ducă mai departe spiritul Via Transilvanica și să preia ștafeta acestui proiect”, afirmă Ioan Şandru, directorul general adjunct al E.ON Energie România, unul dintre inițiatorii proiectului Energia E.ON X Via Transilvanica”.


Felicit compania E.ON pentru inițiativă și pentru că ducem mai departe acest parteneriat de sustenabilitate. Iar pentru răsplata angajaților E.ON, care au străbătut-o, oferim un certificat de călător. Este un premiu simbolic, dedicat echipei E.ON, care a reușit să parcurgă un traseu premiat recent de Comisia Europeană la Veneția. Mulțumim E.ON pentru că ați avut o inițiativă extraordinară de a vă cunoaște țara altfel și suntem recunoscători că suntem parteneri pentru sustenabilitate!”, a spus Tibi Ușeriu, reprezentantul Asociaţiei Tăşuleasa Social.

La finalul acestei experiențe pe Via Transilvanica, toți kilometrii parcurși de echipele E.ON vor fi transformați în kWh, care vor fi donați unei instituții sau organizații în cadrul campaniei Dăruiește Lumină, pe care o vom continua și anul acesta în preajma sărbătorilor de iarnă.

Totodată, compania E.ON Energie România a decis să relanseze, cu și mai multe beneficii, GreenSteps, prin care își provoacă clienții să fie mai sustenabili. Astfel, cei care merg pe Via Transilvanica și își înregistrează pașii în E.ON MyLine primesc reduceri la soluțiile verzi oferite de companie (E.ON Green Home, E.ON Life, E.ON Cool, E.ON Solar și E.ON Solar Casa Verde 2023).

Notă pentru editor:

Colaborarea cu Asociația Tășuleasa Social a început în 2020, când E.ON a devenit Partener pentru sustenabilitate în cadrul proiectului de ecoturism Via Transilvanica. În 2020, E.ON a susținut marcarea a 100 km de traseu, kilometri dublați în 2021 datorită implicării clienților. 100.000 de clienți și-au activat factura electronică, iar noi am tradus fiecare gest al lor într-un metru de traseu, adăugând astfel încă 100 km „drumului care unește”.

Continuăm să fim angajați în sprijinirea proiectului, deoarece ne propunem să păstram acest traseu și pentru generațiile viitoare. Astfel, ne-am alăturat acestui proiect care necesită eforturi constante de întreținere și care ar fi dificil de realizat fără contribuția noastră și a întregii comunități. Îi încurajăm pe clienții noștri să se alăture acestui parteneriat, deoarece împreună putem contribui la conservarea celor mai pitorești păduri din patrimoniul nostru, printr-un simplu gest de activare a facturii electronice.

Proiectul Via Transilvanica a fost inițiat de Asociaţia Tășuleasa Social în anul 2018, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la Marea Unire din Alba Iulia. Parcurge zece județe, din șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana și pune în valoare patrimoniul natural și cultural al fiecărei regiuni, comunități uitate, care acum pot fi revigorate economic, datorită drumeților. Succesul înregistrat de Via Transilvanica este acum recunoscut și de Comisia Europeană și Europa Nostra. Acesta a câștigat una dintre categoriile Premiului European pentru Patrimoniu/Premiul Europa Nostra 2023, alături de alte realizări remarcabile în materie de patrimoniu. De asemenea, proiectul a câștigat la Veneția și premiul Publicului (Public Choice Award), la care au concurat toate cele 30 de proiecte premiate.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât şi companii şi municipalități. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit circa 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

spot_img
spot_img
spot_img