spot_img
spot_img

Vești bune pentru angajați – se schimbă Codul Muncii

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Codul Muncii trebuie modificat pentru a fi pus în concordanță cu directivele europene, altfel țara noastră va fi afectată de o politică de infringement.

Angajatorii vor fi obligați să furnizeze, în scris, mai multe informații decât în prezent despre raporturile de muncă sau să scadă perioada de probă a angajaților. Ministrul Muncii a explicat că sunt două directive europene care trebuie transpuse în Codul Muncii.

Potrivit spuselor sale, în proporție de 40%, prevederile acestor două directive se regăsesc deja în Codul Muncii din România. Una dintre ele are drept scop protejarea drepturilor lucrătorilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă, iar cealaltă prevede echilibrul dintre breasla profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor.

„Sunt două directive extrem de importante, pentru că prima practic asigură transparentizarea condițiilor de lucru și o mai bună informare a lucrătorilor asupra condițiilor de lucru ulterioare și a salariului și a doua practic asigură un echilibru dintre viața profesională și cea privată, atât a îngrijitorilor, cât și a părinților,” a declarat Ministrul Muncii la Digi 24.

În cadrul aceluiași interviu, Ministrul Muncii a declarat că veniturile angajaților trebuie să crească. În primă fază, Marius Budăi spune că până la finalul acestui an va fi implementată legea dialogului social, care să asigure un dialog onest între angajat și angajator. Apoi vor fi luate măsuri de sprijin pentru mediul privat, pentru a crește veniturile acestor angajați.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Un șofer a încălcat 3 legi, la Viișoara

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au efectuat...
%d bloggers like this: