spot_img
spot_img

Un nou politician clujean sare la gâtul lui Ludovic Orban – n-o să ghicești cine

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Ludovic Orban a devenit, peste noapte, din marele reprezentant al „binelui” un fel de țintă predilectă a politicienilor.

După contrele transmise de președintele PSD Cluj, Horia Nasra, cu privire la impozitarea IT-iștilor, acum un alt lider clujean l-a atacat pe Orban, acuzându-l că îi este ușor să vorbească despre moțiune de cenzură, devreme ce el însuși nu este parlamentar.

Vorbim despre liderul USR, Mihai Goțiu, care a transmis printr-o declarație de presă tot ceea ce colegii lui s-au sfiit să declare despre moțiunea de cenzură.

„”Voi, de la USR, nu vreți să guvernați”. E sintagma care, sub formă de întrebare sau chiar de reproș, mi-a fost adresată de mai multe ori săptămâna trecută, după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare. Sub formă de întrebare adresarea e onestă, dar ca reproș e nejustificată. Da, ține de domeniul bunului simț faptul că actuala Coaliție PSD ALDE, cu sprijin UDMR, nu mai are legitimitate să guverneze România și oricâte contorsiuni de interpretare fac – potrivit cărora alegerile au fost pentru Parlamentul European (PE), nu pentru cel al României – aceasta este realitatea. PSD și ALDE au fost sancționate drastic de către cetățenii români nu pentru ce au făcut (nu că ar fi făcut foarte multe) în PE, ci pentru modul în care au guvernat România începând cu decembrie 2016.

Dar nu cred că va așteptați ca la PSD și ALDE să dea pe afară bunul simț și, implicit, să-și pună problema lipsei de legitimitate. Până în momentul în care putem discuta despre intrarea la guvernare, mai e necesar succesul unei moțiuni de cenzură, care poate trece doar cu voturile unor parlamentari de la PSD și ALDE. Desigur, unui lider de partid ca Ludovic Orban îi este ușor să vorbească, că nu e parlamentar și nu-l poate trage cineva la răspundere pentru promisiuni și speranțe deșarte nerealizate. Lui Traian Băsescu, cu bagajele deschise pentru Bruxelles, îi dă mâna să dea lecții, dar ”uită” că aproape jumătate dintre senatorii PMP pe care i-a tras după el în Casa Poporului, îngroașă acum rândurile celor de la PSD și ALDE și nici măcar pe ăștia nu e în stare să-i convingă să voteze ”pentru” la o moțiune de cenzură.

Până a vorbi de intrarea la guvernare, prioritatea zero e moțiunea de cenzură. Vă asigur, că, în cel mai onest mod posibil – fără promisiuni de funcții și transferuri de cadre – discutăm cu acei parlamentari de la PSD și ALDE care mai au o minimă responsabilitate față de cetățeni pentru a susține moțiunea. Discutăm pentru oficializarea încheierii mandatului de Avocat al Poporului al lui Victor Ciorbea și susținere pentru Eckstein-Kovacs Peter, pentru votul electronic și prin corespondență, pentru alegerea primarilor în două tururi, pentru înlăturarea efectelor OUG 114 și pentru alegeri anticipate cât mai repede e posibil din punct de vedere constituțional.”,  a spus Goțiu pe rețelele de socializare.

Totuși, ceea ce Goțiu NU IA ÎN CALCUL  este faptul că șansele unei moțiuni de cenzură înainte de congresul PSD sunt mici. Abia după ce va fi ales noul președinte al social-democraților, se va putea vorbi despre moțiune de cenzură și picarea guvernului.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Fosta iubită a lui Mob Trap rupe tăcerea: A venit cu șase băieți, să mă filmeze și să mă scuipe!

Scandalul pe care l-a făcut nigerianul ajuns mare vedetă, Mob Trap, continuă să producă reacții. În presa clujeană...

Cel mai așteptat spectacol de pian are loc, în toamnă, la Cluj

După multe concerte de succes, cu toate biletele vândute, în lume și în București, HAVASI va concerta pentru...

Cu Flaviu Chișu și Tudor Duma în teren, Gemina Cluj pierde finala de la Deva

A fost un meci spectaculos, în care infanteriștii clujeni au fost foarte aproape de victorie. Totuși, din cauză că...

Echipa lui Alexa mai stă un an la județ! Supporter 2.0 Cluj Napoca ratează promovarea

După egalul de săptămâna trecută, obținut la Iclod, Supporter 2.0 Cluj Napoca se alătură formațiilor cu pretenții, care...
spot_img

Lascău Ioan, veteranul de război din Luncani, împlinește 108 ani!

Astăzi, Ioan Lascău, cel mai vârstnic cetățean al comunei Luna, împlinește 108 ani. Cu această ocazie, veteranul de război și de vârstă a primit vizita...
%d bloggers like this: