27.9 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeCluj NewsUn exercițiu complex de antrenament a avut loc astăzi în cadrul Congresului...

Un exercițiu complex de antrenament a avut loc astăzi în cadrul Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență – 2022

Date:

spot_img
spot_img
Exercițiul a implicat echipaje de descarcerare, acordare a primului ajutor calificat și asistență medicală de urgență ale Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca, iar la fața locului a fost amplasat și un Punct Medical Avansat pentru triajul victimelor, înaintea transferul la spital.
 
Scopul exercițiul a fost de a verifica modul și pașii de urmat în cazul intervențiilor în urma accidentelor rutiere cu victime multiple, respectiv în cazul scenariului de astăzi s-a presupus coliziunea severă a unui microbuz supra-plin cu clienți și a unui autoturism care transporta cinci persoane.
 
S-a presupus că mașina a luat foc, iar pasagerii râmași încarcerați în aceasta erau puși în pericol și de incendiu. Astfel, a fost desfășurate concomitent operațiuni pentru stingerea incendiilor, manevrele de descarcerare și evaluare a victimelor privind acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, în funcție de gravitatea leziunilor fiecăreia.
 
Exercițiul a fost un bun prilej pentru specialiștii în medicină de urgență din toată țara de a analiza procedurile de intervenție în cazul evenimentelor cu victime multiple, precum și a aspectelor ce pot fi îmbunătățite în cazul acestor situații.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: