spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Polițist originar din Turda, reținut pentru luare de mită!

spot_img

DNA Cluj a prezentat primele informații despre un polițist TURDEAN, care ar fi fost reținut, după ce a luat mită nu mai puțin de 11.000 de euro.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 iunie 2024, a inculpatului

        PERDE EMANUEL, agent de poliție în cadrul Secției regionale de poliție transporturi Cluj,pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la trafic de influență.

          În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

          La data de 05 iunie 2024, inculpatul Perde Emanuel, în calitatea menționată mai sus, ar fi remis unei persoane, cercetată în prezenta cauză pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravențiilor, necompletat, cunoscând că scopul remiterii acestui document este aparenta rezolvare de către persoana respectivă a situaţiei juridice a celor depistați conducând sub influenţa alcoolului, astfel încât aceștia să nu mai răspundă pentru fapta săvârşită.

          Anterior, în luna februarie a anului 2023, persoana respectivă ar fi primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului suma de 12.000 euro pentru a-i rezolva problema dosarului penal, în sensul înlăturării şi distrugerii actelor care atestau consumul de alcool şi al recuperării permisului de conducere.

          Pentru a crea aparența că-i va rezolva problema, persoana respectivă i-ar fi remis celui cercetat un proces-verbal (obținut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancţionat doar pentru depăşirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe menţiunile cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului.

          Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

          Inculpatului Perde Emanuel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 06 iunie 2024, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii anticorupție beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”, transmite BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al DNA.

Potrivit informațiilor noastre, polițistul turdean este absolvent al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.

Politistul in cauza nu face parte din structurile IPJ CLUJ.

Acesta este al doilea caz de corupție care pătează imaginea polițiștilor turdeni, după cel de la începutul anului, care l-a avut ca protagonist pe șeful poliției Turda și care a fost mușamalizat de către DGA!

spot_img
spot_img
spot_img