spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Liviu Alexa le dă cu legea în cap celor de la T9/USR și îi reduce la statutul de „lătrăi”

Disperarea cu care membri T9/USR încearcă să-l discrediteze pe primarul turdean, Cristian Matei, a atins un nou nivel de penibil în această săptămână.

Printr-o postare pe rețelele de socializare, în care l-au etichetat și pe președintele PSD Cluj, Liviu Alexa, membri T9 l-au acuzat pe Cristian Matei de faptul că ar favoriza firma Dona Credo, a cărei acționar unic este Dorina Matei, soția primarului.

„D-le Liviu Alexa, președinte PSD Cluj,
Pe 30 sep 2019 consilierii PSD Turda intenționează să vândă (fără licitație publică!!) firmei deținute de familia primarului Matei un spațiu de 45 mp în principala zona comercială a Turzii contra sumei de 7.300 lei + TVA.

45 metri pătrați în centrul comercial al Turzii pentru 2.000 euro, domnule Alexa! …Frumos, în rate, eșalonat pe 6 luni, ca să nu-i fie greu primarului să plătească….

Domnule Alexa, vedeți de ce nu votează oamenii cu PSD?
Cristian Matei a condus firma Dona Credo SRL ani de zile fără să plătească nici un leu statului român, tot timpul a avut firma pe pierdere, deși a avut încasări de sute de mii de euro din “consultanță pe proiecte europene” și “chiriile spațiilor deținute”. Consultanță și chirii de sute de mii de euro, fără impozit pe profit, fără taxe la stat.
Iar acum, cireașa de pe tort, cumpără fără licitație spații în centrul Turzii la preț de nimic.

Domnule Alexa, ziceți că sunteți bărbat și că “nu țineți lucrurile cu penseta” (una din expresiile dvs favorite). Dacă este așa, veniți la Turda pe 30 sep 2019 să asistați la ședința Consiliului Local. Sau spuneți-ne aici, pe net, să citească toata Turda ce credeți despre vânzările astea fără licitație.”, au scris reprezentanții T9/USR.

Răspunsul jurnalistului, Liviu Alexa, a fost pe cât de edificator, pe atât de savuros.

„Servus si multumesc pentru interpelare, desi as fi preferat sa ma si taguiti ca sa raspund mai repede.

Nu ma voi schimba, fiti pe pace, raman acelasi baiat curajos si dornic de transparenta.
Cand m-ati cautat in 2015, in formula de atunci in care era si Bogdan Bulgaria, in fine, si altii, v-am spus un lucru important: va sustin, vin alaturi de voi, dar sa dovediti si voi ca va tineti de treaba, ca nu ramaneti doar la stadiul de povesti care va pot transforma in latrai. V-am cerut sa va organizati, sa strangeti sustinatori, sa chemati alaturi si alti oameni de afaceri, sa propuneti proiecte. N-ati facut-o. Pe atunci, dusmanul de clasa era Stefanie, pe Cristi Matei il considerati la acea vreme un fraier fara sanse.
Si eu l-am crezut, marturisesc acum, la inceputuri, pe Cristi Matei un fraier, primo pentru ca nu credeam ca poate face ceva dupa raptul lui Stefanie intr-o Turda negricioasa si saracita, doi, pentru ca ma gandeam ca primaria e o palarie prea mare pentru el.
Trei ani mai tarziu, Matei este cel mai performant primar al judetului Cluj, a facut in 3 ani, cat a dormit Stefanie intr-un secol, a luat vagoane de fonduri, i-a disperat pe toti cu insistenta cu care a depus si castigat proiecte. Ultima lovitura e ca a luat o suma imensa din FDI – 35 de milioane de lei!!! – pentru reabilitarea si repararea drumurilor din municipiu. Frate, asta e grea, jucati-o voi pe asta! Adica e rau ca Turda va sclipi, ca va avea drumuri moderne? Sau tema e ca trebuie sa aveti o unica idee – Matei e prost, e hot, e slab? Fiindca daca e asa, nu putem purta discutii.
Revenind la transparenta, mi-ar fi placut ca si voi sa fiti mai transparenti cand mi-ati pomenit numele si ati crezut ca ma inghesuiti prezentandu-mi aceasta “problema”.
Mi-am facut si eu temele, si culmea, fara sa il sun pe Cristi Matei, desi puteam sa o fac, ca sa ii cer sa se explice.
Suprafața de 45 mp de care voi vorbiti este terenul pe care s-a edificat construcția de langa intrarea la pavilionul Credo înainte de anul 2008 si unde a funcționat mai multi ani o cafenea!
ATENTIE! Legea da dreptul proprietarului construcției sa cumpere terenul de sub clădire fara licitație! De ce? Fiindca discutam de o CONCESIUNE, setata cu multi, multi ani inainte ca Matei sa fie primar sau ceva important. Prețul este de asemenea reglementat prin lege!

Nevasta lui Matei e asociat unic la societatea la care faceti referire din 1994! Adica… 25 de ani. Dumnezeu sa ma ierte, dar mi se pare ca exagerati rau de tot!

Dacă nu sunteti in tema cu vânzarea concesiunilor, va pun eu la dispoziție detalii din lege.

Daca se va cumpara sau nu terenul depinde de CL! Spatiul respectiv este
cu concesiunea plătită pe toata perioada! Fiul lui Matei de asemenea a cumpărat terenul de sub casa si curtea imobilului achiziționat anterior! Oricine are acest drept care deține in proprietate asa ceva!

Inca ceva: pe aceeasi ordine de zi, mai e o persoana in aceeasi situatie si care este propus la cumparare intr-o speta similara cu cea reclamata de voi. Oare sa ii interzicem si cetateanului respectiv sa beneficieze de lege? Hai, no, e o abordare isteric-userista!
Totusi, va recomand sa urmariti cu atentie si ingrijorare desfasurarea intregului proces si, dupa ce consultati un avocat, sa depuneti plangere la DNA, mama lui DNA, DIICOT sau unde vreti daca credeti ca s-au intamplat fapte de coruptie.
Inca ceva (2): E ultima oara cand raspund la asemenea interpelari feisbuciste, am facut-o in semn de respect pentru voi. Insa nu sunt avocatul lui Cristi Matei, sunt partenerul sau in PSD si ii respect munca. Totusi, consider ca, pe viitor, daca aveti nelamuriri despre activitatea lui sa il sunati, sa ii cereti pareri sau asa apelati la utila lege 544.”, a spus Alexa.

După ce le-a demonstrat, cu referințe juridice, că-s în plop, Liviu Alexa a demonstrat și că nu pleacă urechea la provocări, dar și că reprezentanții T9 nu sunt altceva decât niște lătrăi, fără alt scop decât acela de a-l discredita pe Cristian Matei.

100 de milioane de euro a adus Cristian Matei la Turda în 3 ani de mandat … Andrei Suciu a rămas cu tăcerea după povestea de la Zoo Turda, unde s-au păpat 12 miliarde de lei vechi.

spot_img
spot_img
spot_img