fbpx
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIIncredibil! Ce n-a reușit Băsescu, face Cîțu! Se pregătește PRIVATIZAREA sistemului național...

Incredibil! Ce n-a reușit Băsescu, face Cîțu! Se pregătește PRIVATIZAREA sistemului național de sănătate

- Advertisement -

Un editorial din „Adevărul” ne-a atras atenția prin prisma informațiilor ÎNFIORĂTOARE pe care le prezintă ca fiind factuale.

Sub titlul „Florin Cîțu (PNL) și Ioana Mihăilă (USR) – abandonarea iluziei” autorul vorbește despre primii pași legali pe care guvernul PNL+USR+UDMR îi pregătește pentru privatizarea sistemului național de sănătate.

Astfel, guvernul a pregătit o Ordonanță de Urgență prin care facilitează un acces mai mare a societăților private la fondurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Lovitura pregătită de Guvernul Cîtu sectorului sanitar de stat dezvăluie că indiferent de cine deţine frâiele puterii influenta banului este mai puternică decât interesul public, premierul comportându-se ca un soldat obedient, aflat în avanposturile capitalului privat. Astăzi a fost ridicat vălul privind raţiunea existenţei unui consilier “onorific” al premierului Cîtu, angajat şi/sau acţionar al unor reţele private de îngrijiri de sănătate, ordonanţa servind direct interesului acestora. Munca “onorifică” poate fi mult mai rentabilă când nu trebuie să completezi declaraţii de interese fiind lipsit de orice răspundere legală! Cei care au instrumentat lovitură dată “noaptea că hoţii”, pe care îşi va pune semnătura Florin Cîtu, au avut grijă să fie cât mai puţin vulnerabili legal, chiar dacă intervenţia este ilustrativă. Este vorba de corupţie? Oare sunt cuvenite foloasele pe care le vor obţine reţelele private în urma acestei ordonanţe? Numai un procuror abil poate da un răspuns tranşant.

Momentul ales neîntâmplător în ultima zi în care mai poate fi prinsă în noul contract cadru al asigurărilor sociale de sănătate care intră în vigoare la 1 iulie, se suprapune dramatic peste un alt demers politic al coaliţiei PNL-USR-UDMR. Renate Weber este pe cale a fi înlăturată, demiterea Avocatului Poporului demonstrând încă o dată, dacă mai era cazul, efectele nefaste ale absenţei oricărei forme de opoziţie faţă de puterea Guvernului, care astfel devine discreţionară. În urmă cu un an, o lovitură similară, instrumentată de ministrul de la acea vreme, Victor Costache, semnată de premierul Orban şi dată în beneficiului reţelelor de sănătate, a fost abrogată ca urmare a intervenţiei AP. Abrogarea a fost făcută pe motive extrinseci însă argumentele intrinseci invocate sunt în bună parte aplicabile şi prezenţei OUG.”, se arată în articol.

OUG-ul cu pricina poate fi studiat aici: https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2021/06/OUG-4.pdf

 

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

S-a prefăcut a fi ghicitor sau mag și era să-l „facă”...

0
La  data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida -  Post Poliție Comunal Mociu au reținut pentru 24 de...

Comentarii

%d bloggers like this: