spot_img
spot_img

Dosar penal pentru malpraxis, după ce un om a fost OMORÂT de medicul care-l opera

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Judecătoria Cluj-Napoca a decis suspendarea procesului de malpraxis în care sunt vizați managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Claudia Gherman, chirurgul Bogdan Amza, și medicul Iosif Zăgrean până la soluţionarea dosarului nr. 1335/P/2021, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în care sunt investigate fapte de abuz în serviciu și ucidere din culpă. 

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Claudia Gherman, medicul Iosif Zăgrean și chirurgul Bogdan Amza au fost trimiși în judecată, după ce, în anul 2018, Bogdan Amza l-a operat pe Gheorghe Ivan, un pacient din județul Alba, fără să aibă acest drept, deoarece acesta nu era angajat al vreunei unități medicale clujene, iar în urma intervenției chirurgicale, bărbatul a decedat. Rudele victimei, Gheorghe Anania Ivan și Cosmina Gălăța (copiii pacientului decedat) și Maria Ivan, soția victimei, au cerut compensații în valoare de 150.000 euro și obligarea în solidar a pârâților la plata în favoarea reclamanților a sumei de 25.000 lei cu titlu de daune materiale.

„În baza art. 413 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ. instanţa suspendă soluţionarea prezentei cauze având ca obiect acţiune în răspundere delictuală formulată de reclamanţii G C R, I G A şi I M în contradictoriu cu pârâţii A B, G C D, S C J U CLUJ-NAPOCA, Z I şi S C P L D CLUJ-NAPOCA până la soluţionarea dosarului nr. 1335/P/2021, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării. Cererea de recurs se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 18.05.2022.”, se arată în soluția pe scurt emisă de instanță. 

Pisica vinovată, aruncată în curtea lui Gherman 

La scurt timp după decesul tatălui său, Gheorghe Anania Ivan a depus o plângere împotriva medicului Amza Bogdan și a actualului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Claudia Gherman, la Colegiul Medicilor Cluj, în urma căreia a fost demarată o anchetă disciplinară. Comisia a fost condusă de Prof. Dr. Aurel Mironiuc care este coleg de muncă cu chirurgul Bogdan Amza la clinica de chirurgie Venart din Cluj Napoca. 

În urma cercetărilor, Bogdan Amza a primit sancțiunea de „vot de blam” care presupune interzicerea profesării meseriei pe o perioadă de un an, însă a contestat sancțiunea și a scăpat de „povară” cât ai clipi. 

Citește continuarea pe Gazeta de Cluj

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

Beat si drogat, la volan, prin Turda

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 03.20, un conducător auto în vârstă de 28 de ani, din comuna Florești a fost...
%d bloggers like this: