spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Câtă ȘPAGĂ se ia în spitalele din Turda și Câmpia Turzii

spot_img

Dragoș Vana, administratorul Graphs.ro, cel mai complet site din domeniul detaliilor și statisticilor medicale, a prezentat cele mai noi statistici privind ȘPAGA din spitalele românești.

Județul Cluj se situează pe locul 1 național, cu cea mai mică rată a șpăgii în spitale.

„Harta Spagii pe luna Mai 2024.

Putem observa ca s-a mai schimbat putin clasamentul.

Procentul de spaga la nivel national este relativ constant 4.51% (fata de 4.56% luna trecuta).

Cea mai putina spaga avem in Judetul Cluj cu 2.86%. Pana aici clasic.

Dar surpriza, acesta este urmat de, culmea, Mehedinti cu 3.25%. Zic “culmea” ca rar l-am intalnit in partea favorabila a clasamentului. Pe locul trei avem judetul Arad cu 3.27% si iarasi culmea, Buzau cu 3.41%.

La coada acestuia avem judetul Harghita cu 10.79%, Tulcea cu 10.29% (desi din doar 68 chestionare completate , deci cam putine raspunsuri), Dambovita cu 9.29% si Ialomita cu 7.84%.

Bucurestiul este de data aceasta cu jumatate de procent sub media nationala avand 3.98% (de obicei era foarte apropiat de media nationala).

Totusi continuam sa avem o mare discrepanta intre judetele si regiunile tarii, incidenta spagii in ultimul judet fiind de aproape 4 ori mai mare decat in primul.”, scrie Dragoș Vana, administratorul Graphs.ro

Potrivit site-ului, în Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii, O SINGURĂ PERSOANĂ afirmă că i s-a cerut șpagă în ultima lună.

Comparativ, la Turda, 4 persoane au declarat că li s-a cerut șpagă.

spot_img
spot_img
spot_img