spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

ATENȚIE! Tentative de fraude online cu identitatea Meta Business

spot_img

În ultimele două săptămâni, o intensă campanie de fraudă online se perpetuează prin intermediul rețelelor de email, iar problema mai mare este că se folosește identitatea (falsă) a Meta – astfel crescând posibilitatea ca mulți creduli să pice în această capcană.

Atât RefleqtMedia cât și Directoratul Național de Securitate Cibernetică v-a arătat în nenumărate rânduri cum puteți afla dacă un email este „vero” sau țeapă și cel mai simplu mod prin care puteți afla acest lucru este prin intermediul laptopurilor (de pe telefon este infinit mai greu).

Pur și simplu, când vă vine un email pe care-l considerați suspect sau care are un titlu special pentru a vă atrage atenția, puneți cursorul de la mouse deasupra adresei de la care v-a venit emailul.

După cum vedeți în cazul emailului pe care se presupune că l-ar fi trimis Meta, adresa din spatele identității false este moreno@quantumsoul.co

Astfel de campanii de fraudă (phishing) sunt foarte periculoase, deoarece te pot lăsa fără datele de pe laptop sau, mai grav, fără banii de pe carduri, în cazul în care accesați vreun link suspect de pe telefon.

spot_img
spot_img
spot_img