spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Ucigasul de la Turda – arestat preventiv

RefleqtMedia a aflat noi detalii despre omorul care a...

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

ALERT // Instabilitate atmosferică accentuată ⛈

🟧 COD PORTOCALIU
⏰ 2 iulie, ora 00 – 2 iulie, ora 05
📍 sud-vestul și parțial centrul țării
⚠️ În a doua parte a nopții de luni spre marți (1/2 iulie), în jumătatea sudică a Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul extrem al Transilvaniei, se vor semnala vijelii puternice (rafale de până la 75-90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 25-35 l/mp, iar punctiform* 40-50 l/mp.

🟨 COD GALBEN
⏰ 1 iulie, ora 13 – 2 iulie, ora 10
📍 nordul, centrul, nord-estul și sud-vestul țării
⛈ Pe parcursul după-amiezii și al serii de astăzi, 1 iulie, în Maramureș, nordul și nord-vestul Transilvaniei și în nordul Moldovei, iar începând cu orele nopții, în Banat, Oltenia, vestul Munteniei și în sud-vestul și centrul Transilvaniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. În aceste regiuni, vor fi perioade cu averse – ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-75 km/h) și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local* 20-25 l/mp, iar punctiform* 35 l/mp.


ℹ️ Notă: pe parcursul zilei de mâine, 2 iulie, fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi în intensificare și extindere, cuprinzând treptat majoritatea regiunilor. În funcție de evoluția probabilă a situației, prezentul mesaj va fi actualizat.


IMPORTANT:
➡️ LOCAL* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 10-30% din zona menționată;
➡️ IZOLAT / PUNCTIFORM* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie sub 10% din zona menționată.
✅ Furtunile sunt fenomene cu caracter local, fiind imposibil de prognozat cu exactitate arealul și intervalul de manifestare. Zonele aflate sub incidența codurilor prezintă o probabilitate mai ridicată de apariție a fenomenelor, nefiind însă obligatoriu ca acestea să se manifeste în fiecare localitate.

Sursa: Facebook

spot_img
spot_img