spot_img
spot_img

7 ani de închisoare pentru părinții care-și vând copiii – la Viișoara a fost un caz, în 2019

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Aviz amatorilor! Au apărut modificări în Codul Penal și vizează părinții care-și vând sau cumpără copiii.

Vânzarea sau cumpărarea unui copil, prin ocolirea procedurii de adopţie, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, prevede un proiect iniţiat de parlamentari USR PLUS, adoptat marţi de Senat.

Proiectul are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.273/2004 privind procedura adopţiei, în sensul incriminării faptei părintelui sau a reprezentantului legal al unui copil care pretinde bani ori foloase materiale “în scopul stabilirii între copil şi terţe persoane a unor legături asemănătoare celor dintre părinţi şi copii, fără a recurge la procedura standard de adopţie”, se arată în expunerea de motive.

“Fapta părintelui sau a reprezentantului legal al unui copil care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, primeşte sau pretinde bani ori alte foloase materiale, în scopul stabilirii între copil şi terţe persoane a unor legături asemănătoare celor dintre părinţi şi copii, prin ocolirea procedurii de adopţie, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează oferirea sau darea de bani sau alte materiale ori alte foloase”, potrivit iniţiatorului.

Un caz de vânzare de copii a avut loc în comuna Viișoara. O familie de romi și-au vândut nou-născutul unei familii de italieni.

Din banii obținuți, rromii și-au cumpărat mașină, și-au renovat casa, fără să se gândească la sufletul copilului.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Primaria Viisoara ANGAJEAZA

Primăria comunei Viișoara, județul Cluj, organizează concurs pentru ocuparea postului de CONSILIER, grad I - post vacant pentru...

Patru rezervoare noi de apă pentru comunele Viișoara și Tritenii de Jos

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizația de construire a patru noi rezervoare de înmagazinare...

Punct final în activitatea școlară de la Viișoara

În această dimineață, de la orele 8:00, Școala Gimnazială Viișoara a fost gazda festivităților de încheiere a anului...

Scandal la Viișoara – polițistul venit să aplaneze s-a încurcat în vorbe

În cursul zilei de ieri, un adevărat scandal a izbucnit între producătorii de legume din Viișoara și un...
spot_img

Prefectul de Cluj ne contrazice – „cetățenii din Turda și Câmpia Turzii NU se pot deplasa inafara orasului”, fără declarație, DAR LEGEA ÎL CONTRAZICE!

Dupa ce RefleqtMedia a scos in evidenta faptul ca Grupul de Comunicare Strategica a definit "zona metropolitana"  ca arealul de 30 km in jurul...
%d bloggers like this: