fbpx
HomeStiri din Cluj14 Noiembrie – Ziua Mondiala a Diabetului (CP)
spot_img
spot_img

14 Noiembrie – Ziua Mondiala a Diabetului (CP)

- Publicitate -
spot_img

De aproape 30 de ani, in fiecare zi de 14 noiembrie, se celebreza (DEX a celebra- a săvârși cu solemnitate un act de însemnătate publică sau privată) in lume, sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a Federatiei Internationale de Diabet, Ziua Mondiala a Diabetului. Evenimentul are ca scop sa atraga atentia tuturor asupra problemelor majore, pentru indivizi, familii, comunitati, sisteme publice de sanatate, pe care le genereaza diabetul zaharat. Se vorbeste despre alura “epidemica” a cresterii frecventei diabetului (in tara noastra afecteaza peste 10% din populatia adulta) dar si despre complicatiile lui majore (boli cardiovasculare, pierderea vederii, amputatii, insuficienta renala).

In acest an mesajul Zilei Mondiale a Diabetului este dedicat rolului major pe care asistentele/asistentii il au in ingrijirea persoanelor cu diabet.

De mai multi ani fundatia “Lions Clubs International” s-a angajat si ea in efortul general de contribui la cresterea calitatii ingrijirii persoanelor cu diabet prin granturi substantiale, oferite mai ales asociatiilor de pacienti, si prin campanii de constientizare a problematicii diabetului organizate de voluntarii cluburilor Lions si Leo.

Clubul Lions “Transilvania” din Cluj, este angajat de mai multi ani in astfel de actiuni, in primul rand de depistare precoce a diabetului prin campanii de masurare a glicemiei, organizate in locuri publice. In ultimii 10 ani, mii de cetateni ai Clujului au participat la actiunile noastre (organizate in colaborare cu Centrul de Diabet Cluj). Din pacate in acest an, din motive cunoscute de toata lumea, nu vom putea organiza campania nostra, devenita traditionala, insa vom fi cu gandul alaturi de pacienti si familiile lor si evident, alaturi de toti profesionistii (mai ales asistente/asistenti) care contribuie la ingrijirea lor. 

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: