spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

❗STOP, MINCIUNILOR ! ACESTA este ADEVĂRUL!

spot_img

⚠️Ca urmare a minciunilor și dezinformărilor abjecte, proferate prin intermediul unui așa-numit „reportaj de investigație”, realizat de fostul președinte al TSD Câmpia Turzii, Geană Ioan și publicat pe pagina de facebook Cluj Manifest, a venit momentul să dăm cărțile pe față!

ℹ️La realizarea celor două materiale nu s-a solicitat un punct de vedere oficial al instituției noastre și nu s-au verificat informațiile mincinoase și trunchiate oferite de ”binevoitori”, așa cum obligă deontologia profesională, scopul vădit fiind acela de execuție politică a subsemnatului.

📝Stimați cetățeni ai satelor Luna, Luncani și Gligorești,De 20 de ani m-ați desemnat să aplic voința dumneavoastră în politicile și strategiile Primăriei Luna. Ca urmare a măsurilor implementate de mine, în interesul dumneavoastră, în cele 3 sate aparținătoare ale comunei noastre avem toate utilitățile necesare + străzi asfaltate. Avem unități de învățământ reabilitate, dispensare medicale în Luna și Luncani, grădinițe dotate, parcuri, locuri de joacă pentru copii.

💯Sunt de părere că un „primar hoț și incompetent” așa cum mă cataloghează fostul om politic, specializat cândva în „evenimente medicale”, nu ar fi putut realiza atâtea investiții și atrage atâtea fonduri guvernamentale și europene câte am atras eu, în calitate de reprezentant al dumneavoastră!

❇️Afirmațiile fostului membru PSD, Ioan Geană, sunt defăimătoare atât la adresa mea, dar MAI ALES la adresa colegilor mei din Primăria Luna, oameni care muncesc de 20 de ani în beneficiul comunității locale, respectând legea! Eu, Aurel Giurgiu, oi fi primarul comunei, însă respectând legea, mă consult cu toți colegii mei din subordine, deoarece aceștia sunt oameni pregătiți, specializați pe diverse domenii de interes, de la juridic, la contabilitate, achiziții publice, urbanism sau asistență socială. La Luna nu e dictatură, este cooperare!

💯Terenul destinat fostului Tetarom V a fost inclus în intravilan, dar doar cu numele, administrația locală nu a făcut nicio cheltuială legată de asigurarea căilor de acces și a utilităților, acestea trecând în sarcina concesionarilor. Mai mult, contractul de concesiune încheiat cu câștigătorul licitației, Prebet Logistics SRL, s-a semnat în condițiile impuse de Comuna Luna, adică pentru o redevență anuală de 147.020,40 lei/an, datorată pentru fiecare an din cei 49 ai concesiunii și nu în modalitatea de eșalonare prezentată în material. Prin adresa nr. 6964/1/6.12.2023 concedentul Comuna Luna a informat Prebet Logistics SRL că este câștigătorul licitației deoarece a ofertat o redevență totală de 7.204.000 lei, dar că nu este de acord cu modul de eșalonare propus.De altfel, pentru anul 2024 concesionarul Prebet Logistics SRL a și achitat integral redevența în data de 26.03.2024. Terenul este proprietate privată a Comunei Luna și pentru acest teren nu există nicio cerere de retrocedare, deoarece fostul proprietar, Asociația de pășunat de la Luna, nu a fost reînființată, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu la Gligorești. Prin urmare, susținerea că autoritățile ar fi trebuit să ceară acordul proprietarilor terenurilor pentru realizarea Parcului industrial este de-a dreptul caraghioasă. Singurul proprietar tabular este Comuna Luna și nimeni altcineva.

ℹ️Cererea de retrocedare după defunctul Giurgiu Constantin a fost soluționată, fiind emis Titlul de Proprietate nr. 32291 pentru diferența de 12,05 ha teren. Titlul a fost ridicat de la instituția noastră în data de 1.04.2021 de către unul dintre moștenitori.

▶️Referitor la străduța care druce către cimitirul din satul Luncani, acea stradă este defapt un capăt de drum, care fusese cuprins în programul european pe măsura 322, contractat și demarat de subsemnatul, în mandatul 2008-2012. Acel drum, care duce atât la cimitirul ortodox, cât și la cel neoprotestant, va fi asfaltat în 2025, în baza unui proiect finanțat din bugetul comunei Luna, care prevede asfaltarea tuturor capetelor de străzi rămase neasfaltate și pentru care documentația premergătoare a fost DEJA APROBATĂ! Nu lăsăm drumuri neasfaltate în comuna Luna, în nici unul dintre cele 3 sate! În ultimii 4 ani, am asfaltat peste 20 de km de drumuri și străzi în comuna Luna. Nu ne împiedicăm în niște capete de stradă!

⏩Referitor la aluziile potrivit cărora aș fi participat la ședințele de consiliu local sub influența băuturilor alcoolice, aceste acuzații și alegații nu sunt nici de actualitate, nici reale! În 2020, PSD Luna m-a acuzat de exact același lucru, nereușind să demonstreze nimic! În 20 de ani de administrație publică locală nu am participat NICIODATĂ la nici un eveniment oficial sub influența băuturilor alcoolice. Un astfel de comportament nu m-a caracterizat niciodată și nici nu mă va caracteriza! Sunt un om elegant, care se respectă pe sine și își respectă cetățenii!

📹În ce privește înregistrarea și transmiterea în mediul online a ședințelor Consiliului Local, reafirm faptul că potrivit legislației în vigoare autoritățile locale nu au stabilite aceste obligații. A fost o propunere legislativă în acest sens în toamna anului 2022, dar care a fost respinsă în prima cameră sesizată.Conform Codului administrativ, articolul 138 – Desfășurarea ședințelor consiliului local, Ședințele consiliului local sunt publice. Caracterul public al ședințelor consiliului local este dat de:a) accesul celor interesați, în condițiile legii, la procesele-verbale ale ședințelor consiliului local;b) accesul celor interesați, în condițiile legii, la proiectele de hotărâri, la hotărârile consiliului local, precum și la instrumentele de prezentare și de motivare a acestora; Atât procesele verbale ale ședințelor, cât și proiectele de hotărâri și hotărârile adoptate sunt disponibile pe pagina web a instituției în Monitorul Oficial Local. c) posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reședința în unitatea/subunitatea administrativ-teritorială respectivă de a asista la ședințele consiliului local și/sau de a le urmări pe internet, în condițiile regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local.Or, regulamentul stabilește foarte clar că :-    Consiliul local poate hotărî prin majoritate simplă ca ședințele consiliului local să fie înregistrate –    înregistrările ședințelor consiliului local pot fi făcute publice, la cerere, în condițiile legislației privind liberul acces la informațiile de interes public

❗Susținerile făcute de fostul nostru funcționar, Nicoleta Suciu, care avea atribuții de relații publice în cadrul Primăriei Comunei Luna, denotă o necunoaștere crasă a legislației din domeniul în care a activat, pentru a nu merge mai departe și a o acuza de rea-credință față de foștii colegi, ”mai specialiști ca ea”. Și să nu uităm că și fostul nostru funcționar este de fapt în campanie electorală.

♻️În concluzie, domnule Geană, stimați adversari politici, veniți – vă rog – în fața cetățenilor cu aspecte REALE, palpabile, de viitor, de perspectivă… lăsați mizeriile, dezinformările și MINCIUNILE! Oamenii din Luna, Luncani și Gligorești sunt oameni inteligenți, cu școli și educație sau cu școala vieții, nu se mai lasă păcăliți de dezinformări și minciuni PSD-iste! 

Cu respect și prețuire pentru toți cetățenii comunei mele,
Aurel GIURGIU
Primarul Comunei Luna!

spot_img
spot_img
spot_img