18 octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane
✅ Pentru a marca această zi de mare însemnătate, doamna prefect Irina Munteanu și comisar șef de poliție Augusta Bora, în calitate de coordonator al Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, au prezidat o reuniune de lucru în scopul unei mai bune colaborări intrajudețene cu autoritățile publice și organizațiile non-guvernamentale, pentru a veni în sprijinul victimelor traficului de persoane.
▶️ Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca acționează în sistem integrat pentru a veni în ajutorul victimelor care le solicită ajutorul, beneficiind astfel de hrană gratuită, adăpost și consiliere de specialitate. La nivelul județului nostru există o rețea de intervenție de urgență care asigură sprijin, în funcție de competențe și după capacitățile disponibile de fiecare instituție sau organism.
🤝 La reuniunea de lucru au participat reprezentanți ai Poliției, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române în Cluj-Napoca, preoți, asistenți sociali și psihologici care și-au exprimat dorința de colaborare în caz de nevoie și au făcut schimb de idei pentru eficientizarea rețelei de intervenție în caz de urgență, a victimelor traficului de persoane.
‼️ Potrivit Codului Penal, traficul de persoane înseamnă sclavie, supunere la muncă forțată, trafic de minori, proxenetism, cerșetorie. Datele statistice arată că traficul de persoane este al doilea cel mai profitabil la nivel mondial și din acest motiv, numărul victimelor, cu preponderență femei, este în creștere.