spot_img
spot_img

Ziua de Curățenie Națională, marcată și în acest an la Cluj

spot_img

       Consiliul Județean Cluj împreună cu Let’s Do It, Romania! îi invită pe doritori să ia parte la Ziua de Curățenie Națională, organizată în data de 17 septembrie a.c.

                Devenit deja o tradiție, evenimentul implică și alte 190 de țări unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

                Astfel, voluntarii clujeni, și nu numai, sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune.

                Înscrierile se pot face la https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/. Pentru informații suplimentare, pot fi contactați coordonatorii județeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.

                Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Rezultatele edițiilor precedente ne demonstrează, o dată în plus, impactul și eficiența proiectului. Sprijinim deja de ani buni desfășurarea în județul Cluj a acestei inițiative întrucât ne dorim ca acest tip de comportament, responabil față de mediu, să devină unul firesc, conștientizat și asumat de cât mai mulți clujeni. În final, ambițiosul nostru obiectiv este de a genera o schimbare majoră de atitudine, de a trece de la ideea de a colecta deșeurile, la aceea de a preveni aruncarea lor, cu efecte mult mai durabile.  Îi  invităm, deci, pe toți cei interesați să contribuie la conservarea naturii să se alăture eforturilor organizatorilor și să răspundă afirmativ acestei inițiative lăudabile.”

                Laura Găină, președinte Asociația Nature O’clock, reprezentanta Lets Do It, Romania! în județul Cluj: „Cetățenii clujeni au dat dovadă, de-a lungul timpului, de responsabilitate și implicare în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. În acest moment, la nivelul județului, ne axăm mai mult pe partea de prevenție, pe menținerea curățeniei și pe accentuarea importanței păstrării unui mediu curat, motiv pentru care anul acesta am introdus în programul zilei și activități care nu presupun colectarea efectivă a deșeurilor.”

                În județul Cluj manifestarea va avea loc în următoarele locații:
1. Cluj-Napoca – Parc Est (cu acces de pe str. Tulcea) – în această locație voluntarii au oportunitatea de a participa la un tur ghidat prin zona lacurilor, acțiune susținută cu suportul SOS Parc Est și la un etalaj fotografic realizat de Olivia Nica.
2. Florești – zona Baraj Lac Florești – în această locație există posibilitatea de a participa la un tur ghidat către zona mlăștinoasă, cu suportul Asociației Clujul Sustenabil.

3. Cheile Baciului (acces str. Cheile Baciului).

4. Turda – informații Primăria Turda.

5. Gherla – informații Primăria Gherla.

6. Dej – informații Primăria Dej.

                Totodată, Lets Do It, Romania! îi invită pe cei care vor să facă parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze în aplicația TrashOut deșeurile pe care le întâlnesc în natură. Echipa Lets Do It, Romania! va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective. 

                Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Lets Do It, Romania!, aceștia aducându-și contribuția la o natură mai curată.

                „Lets Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. Lets Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală “Lets Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

 

 

Biroul de presă

13 septembrie 2022

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Atentie la centralele de apartament! Un bloc de locuinte s-a facut tandari!

Un bloc de locuinte s-a facut praf, dupa ce...

TRANSPORT AGABARITIC ÎN ZONA TURDA RESTRICȚII DE TRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Interlopul care a comandat ASASINAREA unui jurnalist – condamnat la 11 ani de pușcărie!

În sfârșit se face dreptate în România! Interlopul Lucian Boncu...

Deplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, la Viișoara

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Locuri de munca in constructiile de drumuri, la Campia Turzii

Cauti un loc de munca stabil, bine platit, intr-un...

O masina a luat foc la Campia Turzii

O autospeciala de pompieri intervine chiar acum, la Campia...

Primăria Turda PREZINTĂ lucrările de infrastructură care vor debuta în acest an

Prin intermediul unui videoclip de prezentare, Primăria Turda arată...
spot_img
spot_imgspot_img

A condus fără permis prin Turda

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 19.45, polițiștii Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat un bărbat de 30 de ani,...

Bataie la Baia de Aries – un barbat a fost arestat

Poliţiştii din Baia de Arieș l-au reţinut pe un bărbat ce este cercetat pentru lovire sau alte violenţe. Cu ocazia unui conflict spontan, acesta...

Ziua Recoltei – Sâmbătă, la Viișoara

ANUNȚ ÎN ATENȚIA PRODUCĂTORILOR LOCALI ȘI CRESCĂTORILOR DE ANIMALE DIN COMUNA VIIȘOARA!Primăria Comunei Viișoara organizează sâmbătă, 18 septembrie 2021, Ziua Recoltei.Agricultorii locali interesați de...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: