Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

Voluntariat pentru comunităţi: pictură murală la Şcoala Gimnazială “Simion Balint” Copăceni, comuna Sănduleşti

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a răspuns PREZENT ediției din 2024 a Proiectului ”4/4PentruPrieteni” organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education, la invitaţia primită din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education. Aşa că în perioada 28 Martie- 2 Aprilie 2024, bibliotecarele turdene Dana Deac, Cristina Docze, Gabriela Hornoi, Gabriela Oseacă şi Nicoleta Cîrlea continuă seria de activităţi de voluntariat începând pictura murală pe care o vor efectuat în acest an în cele 5 corpuri de clădiri ce formează Grădinița și Școala Gimnazială ”Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, «4/4PentruPrieteni» se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor. Proiectul nostrum are ca obiective revitalizarea spațiului interior prin intermediul artei murale care să ajute la crearea unei atmosfere mai primitoare, folosirea artei murale ca instrument de a crea legături și a îmbunătăți imaginea instituțiilor de învățământ, cunoaşterea şi înţelegerea frumosului din natură, artă şi viaţa socială, socializare și educare pentru munca în echipă şi promovarea valorilor artistice turdene.

În cadrul proiectului de voluntariat 4/4Prieteni dorim să pictăm pereţii holului de jos ai clădirii ce găzduieşte elevii de gimnaziu. Tehnica folosită va fi acrilic pe lavabil și marker permanent. Primăria comunei Săndulești susţine financiar costul materialelor, iar bibliotecarele realizează voluntar, pro-bono, pictura.

După cum se știe, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda s-a implicat în ultimii 3 ani în proiecte importante de voluntariat pentru comunități. Am făcut voluntariat în campanii umanitare pentru bibliotecile din Ocoliș (după inundații) și Triteni, am făcut voluntariat în campanii ecologice de salvare de cărți, am făcut voluntariat în campanii umanitare pentru refugiații din Ucraina, am făcut voluntariat în campanii umanitare de donații de jocuri și jucării pentru copiii din medii defavorizate, am făcut voluntariat pictând pereții Secției pentru copii a Spitalului Municipal Turda, am făcut voluntariat interactiv organizând regulat singurele ateliere creativ-educative GRATIS pentru preșcolarii și elevii turdeni, am făcut voluntariat constituind din donații prima bibliotecă la Secția pentru copii a spitalului turdean și în luna Martie, acest an, am încheiat o altă campanie de voluntariat pentru organizarea unei Ludoteci la Spitalul Municipal ”Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Prin proiectul ”4/4 PentruPrieteni” din acest an, unde am fost invitate să participăm, onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King Jr, urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 PentruPrieteni dorindu-se a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

 Daniela Deac

Tel: 0745.64.66.64

E-mail: bmtmturda@yahoo.com

Biblioteca Municipală “T Murăşanu” Turda

spot_img

Popular Articles