fbpx
spot_img
HomeȘtiri din zonăCeanu MareVirgil Păcurar, primar Ceanu Mare: „Acesta este semnalul de alarmă a comunei...

Virgil Păcurar, primar Ceanu Mare: „Acesta este semnalul de alarmă a comunei noastre! Acum este momentul să devenim și mai responsabili, să conștientizăm pericolul și să facem mai mult pentru protejarea noastră și a celor din jur.”

- Advertisement -

În cadrul unui comunicat postat pe pagina de facebook a comunei Ceanu Mare, primarul acesteia – Virgil Păcurar – a tras un semnal de alarmă cu privire la situația epidemiologică din comuna pe care o cârmuiește.

Stimați cetățeni ai comunei Ceanu Mare,

După cum bine știți, infecția cu noul Coronavirus – Sars-Cov-2, care provoacă boala Covid-19 este una pe cât de imprevizibilă, pe atât de periculoasă.

Până acum, comuna noastră a reușit să țină aceste infecții sub control, prin respectarea normelor de securitate epidemiologică.

Din nefericire, în ultimele zile, cazurile de Covid-19 din Ceanu Mare s-au înmulțit, ajungând la 6 cazuri active.

Din acest motiv, rata de incidență a cazurilor raportate la mia de locuitori a ajuns la 1.5 la mie.

Acesta este semnalul de alarmă a comunei noastre! Acum este momentul să devenim și mai responsabili, să conștientizăm pericolul și să facem mai mult pentru protejarea noastră și a celor din jur.

În calitate de primar, vă adresez următoarele recomandări, în vederea menținerii unei stări epidemiologice de calm relativ, pe raza comunei:

• Când vă întâlniți cu vecinii, nu dați „noroc” cu ei, preferați un salut care să nu implice o atingere fizică

• Dacă stați la discuții cu vecinii, mențineți o distanță de 1.5 m între voi, adică două lungimi de braț.

• Evitați petrecerile, chefurile, „chermezele” și luați în considerare că un sacrificiu făcut acum poate salva comuna noastră de la implementarea unor restricții mai puternice.

• În spațiile publice închise (cămin cultural, magazine, școală, biserică, casă de adunare) purtați MASCĂ DE PROTECȚIE, CARE SĂ ACOPERE ATÂT GURA, CÂT ȘI NASUL.

• Spălați-vă, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde, pe mâini.

• Nu duceți mâinile nespălate sau fără a fi dezinfectate, la gură, nas, sau ochi.

Acestea sunt măsuri de bun simț, care vor face diferența între o viață normală și o viață cu restricții.”, a fost mesajul primarului.

Vă reamintim că RefleqtMedia a dezvăluit încă de ieri faptul că la Ceanu Mare există 6 cazuri active de Covid-19.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

400 de saci de deșeuri adunate de pe marginea Arieșului

0
Acțiunile de ecologizare de pe malul Arieșului sunt în plină desfășurare. Până acum au fost adunați aproximativ 400 de saci plini de pet-uri.   Mâine, de...

Comentarii

%d bloggers like this: