spot_img
spot_img

(VIDEO) A indus o femeie în eroare, dându-se procuror și a „tradus-o” de 60.000 de euro

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

La data de 2 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, specializați în combaterea criminalității informatice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au descins la locuința unui bărbat de 38 de ani, din comuna Florești, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, prin intermediul unor sisteme informatice, în modalitatea folosirii de nume și calități mincinoase.

 

În urma percheziției au fost descoperite și ridicate mai multe dispozitive electronice, cartele SIM, un pistol tip airsoft, o pereche de cătușe, ceasuri de lux, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și alte bunuri utilizate la săvârșirea activității infracționale.

În fapt, polițiștii au fost sesizați la data de 21 martie a.c., de către o femeie de 67 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută, în primă fază, ar fi indus-o în eroare, prezentându-i faptul că este administratorul unei societăți de taximetrie cu probleme financiare, determinând-o să îi remită o sumă de bani.

 

În cea de-a doua fază, cercetările demarate au relevat faptul că persoana necunoscută ar fi contactat în mod repetat persoana vătămată, atât telefonic, cât și prin aplicații de mesagerie, iar prin folosirea unor mijloace diverse de inducere în eroare, respectiv prin utilizarea unor calități oficiale mincinoase și sub un nume fals, i-ar fi prezentat împrejurarea nereală a existenței unei anchete penale care se desfășoară împotriva unui membru de familie al acesteia, determinând-o să îi trimită în conturile personale sume de bani sau să îi înmâneze alte sume de bani considerabile, sub pretextul fals de a fi păstrate în condiții de siguranță.

 

Prejudiciul cauzat ca urmare a săvârșirii infracțiunii este de aproximativ 60.000 de euro.

 

Investigațiile specifice efectuate în cauză au condus la identificarea persoanei de către polițiști, respectiv a unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Florești.

 

Cel în cauză a fost condus în baza unui mandat la sediul unității de poliție, pentru continuarea cercetărilor, iar ca urmare a probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

 

În cursul acestei zile, 3 iunie a.c., magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au emis pe numele bărbatului de 38 de ani mandat de arestare preventivă,  pentru 30 de zile.

 

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca, precum și de cel al polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Cluj.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

Mobilierul vechi poate fi depozitat la Domeniul Public Turda

♻️Deoarece în urma acțiunilor de curățenie desfășurate în această primăvară am identificat foarte multe obiecte de mobilier depozitate impropriu, începând de astăzi venim în...
%d bloggers like this: