fbpx
spot_img

Vicepreședintele ANSVSA spune ADEVĂRUL despre mâncărurile pe bază de greieri

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

În cadrul unei intervenții pe rețelele de socializare, vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu, a dat cărțile pe față cu privire la mâncărurile pe bază de greieri.

„🦗 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗯ț𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘀𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗻𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝘂 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮, 𝗻𝗶𝗰𝗶 î𝗻 𝗨𝗻𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻ă! 𝗗𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲 î𝗻 𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮ț𝗶𝗲 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗹𝗮 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮 𝗮𝗹𝗲𝗴𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗳𝗶𝗲𝗰ă𝗿𝘂𝗶 𝗰𝗲𝘁ăț𝗲𝗮𝗻.

🇪🇺 După autorizarea de către Comisia Europeană a alimentelor produse din greiere de casă, vierme galben de făină și lăcustă zburătoare, am observat în spațiul public o discuție legată de consumul de proteină provenită de la insecte. De aceea consider că, în calitate de vicepreședinte al ANSVSA este de datoria mea să intervin și clarific situația acestor noi produse alimentare.

🦟 Până în acest moment, pe rafturile magazinelor din România nu există alimente care să conțină făină proteică din insecte. Când vor apărea, ele vor fi marcate corespunzător, astfel încât consumatorul să fie corect și complet informat cu privire la conținutul unor astfel de produse.

🗣 În opinia mea, în România consumul alimentelor din făină de insecte va fi unul cu totul marginal și nu va avea niciun efect asupra obiceiurilor alimentare ale românilor. Pe scurt pâinea, cozonacii și plăcintele vor fi, ca și până acum, preparate cu făină de grău, în timp ce greierele se a ocupa în continuare de muzică.”, a declarat Oleleu, pe rețelele de socializare.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

„Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu...

Cetățenii cartierului Șarât vor avea un parc spectaculos

👷🏻Deoarece vremea de afară o permite, echipele Companiei de Salubritate au reluat lucrul la primul parc al cartierului...

Intervenție antitero ACUM la Cluj

Mai multe dube de poliție și trupe antitero au fost văzute de jurnaliștii clujeni la intersecția străzilor Regele...
%d bloggers like this: