fbpx
Tuesday, May 30, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri - nationalVicepreședintele ALDE, Avram Gal, denunță atacul asupra libertăților fundamentale: "Pandemia nu trebuie...

Vicepreședintele ALDE, Avram Gal, denunță atacul asupra libertăților fundamentale: “Pandemia nu trebuie să devină pretext pentru a răpi oamenilor și ultimele fărâme de libertate și demnitate.”

spot_img

Comemorăm în aceste zile sacrificiul eroilor Revoluției din 1989. Mii de români au ieșit pe străzile patriei exasperați de mizeria materială si spirituală în care se afundase România. Acești oameni au avut o singură dorință, pentru care nu au pregetat niciun moment să plătească preț de sânge: LIBERTATEA!
Singurul mod în care le putem realmente onora memoria este prin a duce mai departe idealurile lor în România de astăzi și de mâine. Facem noi asta, oare?!

Zilele trecute am asistat în preajma Parlamentului la niște momente tulburătoare,  pentru o țară care se presupune ca a trecut printr-o cură de 30 de ani de democrație. Nu este relevant acum dacă în spate au existat persoane, sau partide care au încercat să capitalizeze politic evenimentul. Important este că s-au schimbat vremurile atât de dramatic încât idealurile celor care și-au dat viața pentru eliberarea de sub dictatură a României par să fie tranzactionate foarte ușor sub imboldul unor frici cultivate sistematic și iraționale. Dacă înaintașii noștri s-au arătat netulburați în a plăti cu propria viață libertatea, iată ca astăzi libertatea este sacrificată aproape cu entuziasm. Asta este generația noastră ?

În aceste zile se dezbate intens în coaliția guvernamentală și în Parlament introducerea așa-zisului Certificat Verde, una dintre temele disputate fiind îngrădirea accesului la muncă prin condiționarea de acest document. Așadar, iată petrecându-se în plină democrație ceea ce nici comuniștii nu au îndrăznit, si anume să conditionezi accesul la mijloacele de asigurare a traiului zilnic de un “permis de bună purtare” negociat politic. Deși se intitulează Certificat Verde, avem de-a face pe fond cu un “Permis de muncă” în toată regula.
De asemenea, cozile de la vămile României sunt iarăși un test picat umilitor de autorități.  Cei care țin România pe linia de plutire prin sumele de bani care le trimit în țară sunt încă o dată umiliți. Ne mirăm de ce românii plecați departe nici nu vor sa audă de România. Totul este absurd. Se pune întrebarea, de ce o persoană vaccinată care vine din strainătate,  dar posibil purtătoare de virus poate trece nestingherită frontiera și circula liber, în vreme ce o persoană testată (deci certificată ca sănătoasă) trebuie sa stea în carantină doua săptămâni?.

Sunt foarte multe lucruri lipsite de logică si bun simț, cât despre argmentele științifico-medicale mă tem că acestea au fost confiscate de agenda politică.

Este momentul să facem apel la rațiune și echilibru. Faptul că ne confruntăm cu o pandemie, ce lasată complet de izbeliște poate genera efecte serioase, nu trebuie să devină pretext pentru a răpi oamenilor și ultimele fărâme de libertate și demnitate.

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: