spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Vezi care este SUPA românească inclusă în top 20 de TasteAtlas

spot_img

În România se mănâncă bine, dar acum putem dovedi CU ACTE! Celebrul website de critică gastronomică, TasteAtlas a realizat un Top 100 a celor mai apreciate ciorbe și supe din lume.

În acest top 100, România are mai multe supe incluse, pe care le vom prezenta în continuare:

Locul 86 – Ciorbă de Văcuță

„Gustoasă și reconfortantă, această ciorbă de vită, sau ciorbă de văcuță în română, este un preparat reprezentativ al bucătăriei tradiționale românești. În afară de carne de vită, supa conține de obicei o varietate de legume, cum ar fi tulpini de țelină, ceapă, morcovi, cartofi, ardei gras, conopidă sau dovlecei, precum și condimente, pastă de roșii, suc de lămâie și (opțional) ouă bătute.

Carnea de vită este de obicei fiartă până când este aproape fragedă și apoi gătită cu legume sotate. La fel ca majoritatea supelor și tocănițelor românești, este tradițional dantelat cu leuștean tocat și pătrunjel, sau mărar proaspăt. Supa se savura de obicei fierbinte, ornata cu smantana.”, se arată pe site.

Locul 75 – Ciorba de burtă

„Ciorbă de burtă este o supă românească cremoasă, acră și usturoioasă, de culoare galbenă, care conține fâșii de burtă de vită și felii de ardei roșu. Deși considerată o delicatesă rară și un gust dobândit datorită ingredientului său principal fiind căptușeala stomacului unei vaci, ciorbă de burtă este un fel de mâncare destul de simplu.

Este practic supă de burtă asezonată cu oțet, smântână și mujdei – un sos de usturoi picant, făcut din căței de usturoi zdrobiți, sare și ulei. Pentru bulion sunt folosite diverse ingrediente, inclusiv ceapa, morcovi, țelina, pătrunjel și rădăcini de păstârnac, leuștean, foi de dafin și boabe de piper.”, este descrierea de pe site-ul tasteatlas.

Locul 73 – Ciorbă de fasole

„Ciorbă de fasole este un tip de supă acră tradițională românească făcută cu fasole uscată și legume precum ceapă, ardei roșu, rădăcină de pătrunjel și rădăcină de țelină. Supa este de obicei asezonată cu sare, piper, leuștean, cimbru și borș. Ciorbă de fasole poate fi servită atât caldă, cât și rece și trebuie savurată cu ceapă, praz, ceapă și pâine.”, este descrierea de pe site.

Locul 56 – Ciorbă de pui cu tăiței

Supă de pui cu tăieței este o variantă românească a supei de pui cu adaos de tăiței de casă. Un fel de mâncare clasic de iarnă, această supă limpede este de obicei făcută cu supă de pui, tăiței și legume (de obicei morcovi). Carnea de pui folosită la prepararea bulionului poate fi rezervată pentru alte feluri de mâncare sau mărunțită și adăugată în supă pentru o masă mai sățioasă.

În multe gospodării românești, această ciorbă se mănâncă în mod tradițional duminica, la prânz sau la cină. Considerata o mancare reconfortanta, supa se consuma de obicei fierbinte, garnisita cu patrunjel tocat si piper negru macinat.”, este descrierea de pe tasteatlas.com

Locul 55 – Ciorbă de fasole cu afumătură

Bogată și afumată, această ciorbă de fasole albă cu carne afumată este un aliment de bază în majoritatea gospodăriilor românești. Se compune din fasole albă uscată fiartă, îmbogățită cu bucăți de carne afumată, cum ar fi cioț sau coastă de porc, șuncă sau slănină, precum și legume rădăcinoase. Legumele tipice includ rădăcina de țelină, ceapa, rădăcinile de pătrunjel, morcovii și ardeiul gras.

Supa este asezonată în mod tradițional cu frunze de țelină și pătrunjel, leuștean sau tarhon. Calda si satioasa, supa este perfecta pentru sezonul de iarna. Se consumă de obicei cu o salată de ceapă roșie, ardei iute murat și felii de pâine proaspătă sau mămăligă groasă.”, este descrierea de pe site.

Locul 14 MONDIAL ȘI REGINA CIORBELOR DIN ROMÂNIA – CIORBA RĂDĂUȚEANĂ.

Ciorba Radauteana este o supa traditionala romaneasca. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede.

Supa este destul de acra datorita adaosului de suc de lamaie. In Romania, ciorba Radauteana este apreciata in special pentru ca este un remediu pentru mahmureala si are proprietati de vindecare – este adesea folosita ca remediu pentru simptomele racelii comune.” este descrierea de pe tasteatlas.com

 

spot_img
spot_img
spot_img