spot_img

Vești EXCELENTE pentru antreprenorii afectați de pandemie – vin fondurile europene

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Anunțul l-a făcut chiar ministrul fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, în urmă cu o oră, pe rețelele de socializare.

Astăzi, împreună cu echipa #POC la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, 𝗠𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗮 𝟰.𝟭.𝟭 𝗱𝗲𝘃𝗶𝗻𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗰𝘂 𝗼 𝗮𝗹𝗼𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝟰𝟭𝟮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼!

Am primit peste 120 de mesaje pe emailul personal și pe paginile de Facebook din partea antreprenorilor români care, afectați de #pandemie, au nevoie ca de aer de sprijin prin finanțări europene.
 
Mă refer la „faimoasa” Măsură 4.1.1 pentru investiții în activități productive.
Am evitat însă până acum să ofer informații publice în mod oficial, deși v-am asigurat încă din perioada de preluare interimară a mandatului la #MIPE că lucrez împreună cu echipa #POC la acest aspect, în paralel cu acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru destinat activităților agroalimentare – măsură agreată deja și cu #ComisiaEuropeană.
 
Măsura 4.1.1, pentru care am propus o alocare aproximativă de 4️12 milioane de euro, va fi publicată în consultare publică în intervalul 2-12 iunie, urmând ca Apelul să fie 𝘭𝘢𝘯𝘴𝘢𝘵 𝘤𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘪 𝘵𝘢̂𝘳𝘻𝘪𝘶 𝘭𝘢 𝘪̂𝘯𝘤𝘦𝘱𝘶𝘵𝘶𝘭 𝘭𝘶𝘯𝘪𝘪 𝘪𝘶𝘭𝘪𝘦 2022.
 
Depunerea proiectelor se va face timp de 15 zile iar finalizarea contractării este prevăzută pentru mijlocul lunii octombrie 2022.
Cele aproximativ 412 milioane de euro sunt alocate astfel:
➡️ Granturi între 50.000 și 200.000 de euro pentru susținerea activităților din domeniul sănătate, învățământ și servicii pentru populație cum ar fi cele de înfrumusețare, coafor etc.
➡️ Granturi între 200.000 și 1 milion de euro pentru activitățile economice din domeniul producției, construcții, transport și depozitare, hoteluri și restaurante, reparații auto/moto etc.
La începutul săptămânii următoare #MIPE va publica o informare mai detaliată privind această măsură solicitată de mediul de afaceri.
Tot în cursul săptămânii următoare vor fi detaliate informațiile privind finanțarea investițiilor pentru eficientizarea energetică propuse pentru IMM- uri, în valoare de aproximativ 300 milioane de euro.”, a declarat ministrul.
 
 
 
 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Încep înscrierile la BAC 2022 – vezi documentele necesare

Mâine încep înscrierile pentru examentul de bacalaureat, sesiunea 2022. Documentele necesare: dosar  2 poze ¾  copie certificat de naștere și carte de...

Variola maimutei IN ROMANIA???

➡️Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire ➡️Urmare a...

Ajutor de șomaj pentru absolvenții de școli, cu vârsta de minim 16 ani

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru...

PEDEPSE MULT MAI DURE, PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR

Astăzi, 19 mai 2022, intră în vigoare noile prevederi legale privind protecția animalelor, care stabilesc sancțiuni mai aspre...
spot_img

EXCLUSIV: Videochat la Câmpia Turzii – fete de liceu atrase într-o afacere dubioasă

Trei fete din Câmpia Turzii, Viișoara și Luna, absolvente ale Colegiului Tehnic „Victor Ungurean” din Câmpia Turzii s-au adresat redacției RefleqtMedia, pentru a semnala...
%d bloggers like this: