spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Veste mare pentru angajați! Vezi cine poate ieși mai repede la pensie

Legea pensiilor suferă deseori modificări, dar nu se întâmplă prea des să ”se umble” la vârsta de pensionare. De această dată, parlamentarii încearcă să corecteze o inechitate, iar schimbarea a trecut deja de senatori, are propunere de adoptare și urmează să fie votată de deputați.

O nouă categorie de angajați din România vor ieși mai repede la pensie, în aceleași condiții precum restul populației. Este vorba de balerini și acrobați, cu condiția să îndeplinească condiția stagiului minim de cotizare, chiar și înaintea împlinirii vârstei de 50 de ani.

În final, pensionarea dansatorilor și soliștilor de balet se va realiza în aceleași condiții precum pensionarea balerinilor și acrobaților, aceasta era inechitatea pe care și-au propus să o remedieze legiuitorii printr-o actualizare adusă la Legea pensiilor nr.263/2010.

Ca referință, balerinii și acrobații beneficiază acum de o vârstă standard de pensionare redusă, ce nu poate fi mai mică de 40 de ani pentru femei și 45 de ani pentru bărbați. Cu excepția balerinilor și acrobaților, vârsta standard de pensionare redusă pentru profesiile din domeniul artistic, ce pot fi încadrate în condiții speciale de muncă, este de 50 de ani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img