26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaVERNISAJ " ICOANA CONTEMPORANĂ - ICONARI MUREȘENI ÎN SPAȚIUL TRANSILVAN"

VERNISAJ ” ICOANA CONTEMPORANĂ – ICONARI MUREȘENI ÎN SPAȚIUL TRANSILVAN”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ziua de 23 aprilie este semnificativă în viața spirituală a Turzii, Sfântul Gheorghe, pe care creștinii îl prăznuiesc în această zi, fiind patronul spiritual al municipiului Turda

În 23 aprilie, de la ora 17,30 vă așteptăm la Galeria de Artă “Valer Suciu” la vernisajul expoziției de icoane ,ICOANA CONTEMPORANĂ – ICONARI MUREȘENI ÎN SPAȚIUL TRANSILVAN”.Expoziția cuprinde peste 30 de icoane pe sticlă și lemn, precum și compoziții cu tematică religioasă. 


Artiștii expozanți : Krisztina Balazs, Maria Kulcsar Pârvu, Karina Herinean, Roxana Bogătean, Călin Bogătean, Marcel Naste,Vasile Vodă, Rita Coroian, Ioan Coroian, Clara Pădurean, Ecaterina Baciu, Voichița Șoldan.


În cadrul vernisajului, preotul Grigore Marchiș va vorbi despre semnificația icoanei iar tinerii Melisa Cuc, Raluca Drule și Eliza Lazăr vor susține un recital de pricesne.


Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, căruia îi mulțumim pentru vizita culturală în orașul nostru.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: