fbpx
Tuesday, May 30, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri - nationalVasile Dîncu: Solicitarea de retragere a trupelor NATO din România nu...

Vasile Dîncu: Solicitarea de retragere a trupelor NATO din România nu este nici nouă și nici negociabilă

spot_img

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, aflat vineri, la Timișoara, pe un frig de crăpau pietrele, a ținut o conferință de presă timp de o jumătate de oră, afară în mijlocul străzii, punctual forte fiind NATO și războiul Rusia-Ucraina.

Dîncu a ținut să precizeze: “ că nu este cazul ca România să intre în război și că NATO, în cazul unei intervenții în Ucraina a Federației Ruse, nu va reacționa militar, așa cum au anunțat deja oficialii Națiunilor Unite.


De asemenea Ministrul Apărării Naționale a mai ținut să puncteze și că în vara acestui an va fi stabilit un concept de securitate european, în cadrul unei conferințe ce va avea loc la Madrid.

 

Despre cererea Rusiei de retragere a trupelor NATO din România și Bulgaria, este una inacceptabilă atât din partea UE, cât și din partea NATO, mai ales că NATO a hotărât să-și extindă bazele în țărle din Europa Centrală și de Est, mai ales că atât președintele SUA cât și cel al Franței au subliniat faptul că prezența trupelor NATO în estul continentului european va continua să se extindă.

 

Reamintim din nou cuvintele Ministrului Apărării Vasile Dîncu: “România nu va intra în război, iar în cazul unei intervenții în Ucraina a Rusiei, NATO nu va reacționa militar”.

sursa: Oficialmedia.com

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: