spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Vacanță în țara mea – „pe Argeș în gios, un județ frumos… vă așteaptă”

spot_img

Continuăm călătoria noastră prin frumusețile României, îndemnându-le să le vizitați. Astăzi poposim într-unul dintre cele mai vechi județe ale țării noastre, Argeș.

E locul unde s-a născut legenda meșterului Manole, este locul unde s-a născut marele Dobrin, dar și un județ plin de istorie și farmec. Să-i dăm drumul.

Județul Argeș din România are o mulțime de locuri frumoase și obiective turistice interesante. Iată câteva dintre cele mai atractive destinații din județul Argeș:

  1. Curtea de Argeș: Un loc cu o istorie bogată, Curtea de Argeș găzduiește Catedrala Arhiepiscopală, un monument impresionant de arhitectură religioasă. Catedrala este un exemplu deosebit de frumos al stilului brâncovenesc și este considerată mormântul regal al României.

  2. Mănăstirea Curtea de Argeș: Situată în apropiere de Catedrală, Mănăstirea Curtea de Argeș este una dintre cele mai vechi și importante mănăstiri din România. Arhitectura sa impunătoare și frumusețea locației o fac o destinație turistică populară.

  3. Transfăgărășan: Această celebră șosea montană este considerată una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Drumul străbate Munții Făgăraș și oferă panorame impresionante, cascade și tuneluri. Este o atracție deosebită pentru pasionații de călătorii și pentru iubitorii de peisaje montane.

  4. Cetatea Poenari: Situată pe un vârf stâncos în Munții Făgăraș, Cetatea Poenari este legată de legenda lui Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Dracula. Cetatea este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru priveliștile panoramice.

  5. Lacul Vidraru: Aflat în apropiere de Transfăgărășan, Lacul Vidraru este un lac de acumulare spectaculos înconjurat de munți. Poți face o plimbare cu barca pe lac sau poți admira peisajul de la barajul Vidraru, care oferă o perspectivă impresionantă asupra întregii zone.

  6. Mănăstirea Cozia: Situată în apropiere de orașul Călimănești, Mănăstirea Cozia este un important monument de arhitectură medievală. Biserica mănăstirii este faimoasă pentru frescele sale impresionante și pentru atmosfera liniștită și spirituală.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele atracții din județul Argeș. Există și alte destinații interesante de explorat, cum ar fi Peștera Muierilor, Cheile Băilești, Parcul Național Munții Făgăraș și multe altele. Indiferent de preferințele tale, județul Argeș oferă o gamă variată de atracții turistice care pot satisface diferite interese și pasiuni.

spot_img
spot_img
spot_img