fbpx
spot_img

V-ați întrebat, vreodată, de ce medicul privat nu vă poate da rețetă compensată? Medicul, Lehel Csergo, din Câmpia Turzii, vă răspunde!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

În România există două tipuri de medici: cei care AU contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate și cei care NU au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Ambele tipuri de medici au (în multe cazuri) aceeași calificare, îți pot salva viața, au făcut același tip de școală, doar că cei care AU CONTRACT cu CAS, pot elibera rețete și bilete de trimitere pentru investigații GRATUITE, iar cei care NU AU CONTRACT cu CAS, nu pot elibera rețete și bilete de trimitere pentru investigații GRATUITE.

De ce această discrepanță? Explică cel mai bun internist din Câmpia Turzii, medicul Lehel Csergo:

„Explicația e una simplă: pacientul, cel care plătește asigurarea medicală, nu are contract cu asiguratorul, adică Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel nu există reglementări la nivel de asigurat, adică pacient. Concret care sunt serviciile de care poate beneficia pentru asigurarea plătită, care este suma maximă decontată pe an de care poate beneficia pacientul. Toate reglementările sunt la nivelul furnizorului de servicii medicale. Ca să pună în practică aceste reglementări, Casa acceptă numai medicii și cabinetele cu care a incheiat contract.

În mod normal nu cred că trebuie să existe contract între medic și Casă. Medicul își face treaba, încasează banii de la pacient pentru serviciile efectuate iar pacientul recuperează banii de la asigurator. La fel obține compensarea prețului medicamentelor de care are nevoie.
Dar acest model nu se dorește în România. Mai bine se spune pacientului că are toate drepturile, dar doctorii sunt răi și șpăgari și nu vor!”
spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, despre implicarea tinerilor în politică

Implicarea tinerilor în politică este esențială pentru o societate sănătoasă și democratică. În calitate de cetățeni activi, tinerii...
%d bloggers like this: