spot_img
spot_img

USR Turda il acuza pe Dorin Manaila de amenintare – Manaila neaga tot

spot_img

USR Turda a facut public un comunicat de presa prin intermediul caruia l-au acuzat pe Dorin Manaila, directorul adjunct al Politiei Locale Turda de amenintare.

“Partidul Uniunea Salvați România, Filiala Turda, regretă lipsa de deontologie profesională a directorului adjunct al Poliției Locale Turda, care în cursul săptămânii trecute l-a amenințat telefonic pe dl Emil Turdean, președintele USR Turda.

Incidentul s-a petrecut în data de 08.11.2018 la ora 19.52, când președintele USR Turda a fost sunat de Vasile Mănăilă, nemulțumit de o postare a Asociației T9, prin care se critica angajarea sa la Poliția Locală dar și faptul că ar fi semnat o adeziune PSD. Considerăm că replici de tipul „mă voi ocupade tine de acum încolo“ precum și adoptarea unui ton amenințător nu ar trebui să facă parte din modul de adresare al unui polițist local. Convorbirea s-a desfășurat în prezența a șase martori.

Reamintim pe această cale că potrivit art 21 alineatul 2 din Legea 155/2010, polițistului local îi este interzis să exercite activități de natură să lezeze onoarea și demnitatea polițistului local sau a instituției din care face parte. Aceeași lege prevede că politistul local trebuie să manifeste corectitudine în rezolvarea problemelor personale, să respecte normele de conduită profesională și civică prevăzute de lege.

Reamintim conducerii Poliției Locale Turda și d-lui Vasile Mănăilă în special că rolul polițiștilor locali este acela de a sluji comunitatea din care fac parte. Considerăm că agresivitatea verbală a unui polițist local, amenințările rostite la adresa președintelui unei formațiuni politice ce funcționează legal reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor după care funcționează o societate democratică.

În urma acestui incident neplăcut, solicităm pe acestă cale Consiliului Local al Municipiului Turda, primarului Municipiului Turda și directorului Poliției Locale Turda să adopte în regim de urgență o serie de măsuri, după cum urmează:

1. Demararea unei anchete disciplinare interne cu comunicarea publică a rezultatului anchetei și măsura disciplinară dispusă în cazul comportamentului d-lui Vasile Mănăilă, director adjunct al Poliției Locale Turda.

2. Adoptarea în regim de urgență de către Consiliul Local Turda a Codului de conduită etică și integritate a personalului Poliției Locale a Municipiului Turda sau dacă acesta este deja aprobat, publicarea Codului pe pagina de internet a Poliției Locale.

3. Publicarea în regim de urgență a Regulamentului de organizare și funcționare a Poliției Locale a municipiului Turda, pe pagina de internet a Poliției Locale”, au transmis USR-istii.

RefleqtMedia.ro a solicitat o pozitie oficiala a fostului comisar de politie.

“In viata mea nu am amenintat vreodata pe nimeni. Eu pe Emil Turdean il cunosc de 20 de ani, deci nu aveam cum sa il amenint. Cat priveste afirmatia ca ma voi ocupa de el, planuiesc sa ii trimit niste prajituri de Craciun.”, a spus Manaila.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Își ascund austriecii de la Wienerberger numărul de angajați?

Societatea producătoare de țigle și cărămizi, Wienerberger, este unul...

Sie wollen uns nicht in Schengen? Österreich sei VERDAMMT bis in alle Ewigkeit

Având în vedere că Republica Austriacă, în care s-a...

Bazinul de Înot Turda își modifică programul în perioada Sărbătorilor, special pentru voi!

🤗Dragii noștri înotători,perioada în care am intrat deja este...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Știrea cititorului: Hrănim câinii vagabonzi cu pungi de carne lăsate în Berc?

O cititoare RefleqtMedia ne-a trimis un set de fotografii...

Obiceiurile oamenilor bogați: află pe care le ai și tu!

Probabil că nu numai o dată, te-ai întrebat cum...

Am început reabilitarea completă a sensului giratoriu din zona Penny Market, strada Andrei Mureșanu

https://www.facebook.com/PrimariaTurdaOficial/videos/372200130173641/ ✔️Lucrările vizează redimensionarea sensului giratoriu pentru a putea fi...
spot_img
spot_imgspot_img

Continuă investițiile finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

  Alături de colegii mei deputați am votat continuarea investițiilor finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru a susține astfel dezvoltarea localităților, îndeosebi a...

Orarul centrelor de vaccinare din Turda și Câmpia Turzii, în perioada sărbătorilor de iarnă

Subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a dat publicității orarul special al Centrelor de Vaccinare din județ, în perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit orarului, Centrul de...

VIDEO – Bătaie în trafic – un biciclist și un șofer s-au luat la pumni

O șicanare în trafic s-a transformat rapid într-o bătaie în toată regula. Un biciclist și un șofer și-au împărțit lovituri serioase, în centrul Clujului. Ulterior,...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: