fbpx
HomeStiri - nationalUSR pune piciorul in gat traficantilor de etnobotanice
spot_img
spot_img

USR pune piciorul in gat traficantilor de etnobotanice

- Publicitate -
spot_img

Cu unanimitate de voturi, Parlamentul a adoptat, astăzi, proiectul USR destinat prevenirii și combaterii fenomenului etnobotanicelor.

Proiectul, inițiat de Deputat Lavinia Cosma, își propune să contribuie la salvarea unor vieți în condițiile în care traficul și consumul de etnobotanice și de droguri ia amploare pe zi ce trece, iar cei mai afectați sunt adolescenții și tinerii.

„Un pas important a fost făcut azi în lupta cu etnobotanicele, prin incriminarea lor. Ele se numesc substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Avem o mare problemă în școala românească. Copiii noștri consumă aceste substanțe care le “prăjesc” creierul, ratându-și astfel viitorul. Mai avem nevoie, însă, de un program real de prevenție, de conștientizare asupra efectelor nocive ale acestor substanțe psihoactive. De asemenea, avem nevoie să-i recuperăm pe acești tineri, prin construirea unui sistem de reabilitare, astfel încât să nu rămână fără sprijin și marginalizați”, declară deputatul USR Lavinia Cosma.

România este printre ultimele țări din Uniunea Europeană care incriminează produsele etnobotanicele, deși există multe cazuri de tineri care și-au ratat viitorul din cauza acestor substanțe.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: