spot_img

USR PLUS se opune parlamentarilor PSD-PNL-UDMR care vor să-i deposedeze pe oameni de proprietățile lor

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

 

USR a depus miercuri, 20 aprilie, la CCR, o sesizare cu privire la proiectul de lege menit să faciliteze implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară cu scopul de a proteja dreptul de proprietate al românilor, luat în derâdere de coaliția majoritară aflată la putere, care prioritizează posesia asupra imobilelor.

 

„Practic, e suficient să plătești impozitul pentru anul 2022 pentru imobilul altuia, figurezi în registrul agricol – practicile în acest sens în mediul rural fiind frecvente – și devii latifundiar. În aceste condiții, cei care sunt adevărații proprietari rămân peste noapte fără terenuri. De ce? Pentru că așa au votat PSD, PNL și UDMR. După ani de litigii, după ani în decursul cărora s-a încercat să se facă dreptate românilor față de naționalizările abuzive din perioada comunistă, avem acum de-a face cu o expropriere de drept privat”, a declarat deputata USR Oana Murariu.

 

Într-un proiect necesar și util, Coaliția PSD-PNL-UDMR a strecurat o prevedere prin care batjocorește dreptul de proprietate al românilor. NU este admisibil să se ascundă în spatele unor proiecte tehnice încălcări atât de flagrante ale unui drept pentru care românii au pus dintotdeauna un accent deosebit – dreptul de proprietate.

 

USR s-a opus și în comisie, și în plen, dar PNL, PSD și UDMR au demonstrat că vor cu orice preț să-i deposedeze pe oameni de proprietățile lor.

 

Dacă acest proiect devine realitate, persoana care figurează în registrul agricol chiar și o zi, fără să aibă un drept de proprietate asupra terenurilor, devine proprietar pe loc prin efectul noului proiect de lege.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

VIDEO – Două persoane rănite în accidentul de pe Centura Vâlcele – Apahida

Două persoane au fost rănite în tamponarea în lanț petrecută pe Centura Vâlcele-Apahida. „Până în acest moment, trei persoane...

Accident rutier FOARTE GRAV pe Centura Vâlcele – Apahida

4 autoturisme sunt implicate, chiar acum, într-un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele - Apahida. La fața locului intervin...

Peste 150 de jandarmi vor fi la barajul dintre U Cluj și Dinamo

Mâine, 21 mai, mai mult de 150 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca vor...

Filmul românesc de animație Merge și-așa va rula în Cluj, la Cinema City, Cinema Victoria și Cinema Arta

Un film de animație românesc, tonic și amuzant, “Merge și-așa”, în regia lui Valentin Urziceanu, va rula din...
spot_img

Vineri, 13 aprilie – 13 ani de activitate pentru Carmangeriile Urcarn

Astăzi este o zi mare pentru lanțul de măcelării „Urcarn”, coordonat de omul de afaceri din Câmpia Turzii, Vasile Urcan. Acum 13 ani, adică în...
%d bloggers like this: