spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

❗️Atenție❗️ Circulatie inchisa la Turda

Anunț închidere circulație! 👷‍♂️Pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de...

(VIDEO) Accident rutier in Campia Turzii

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a cauzat un...

Alertă meteo lângă Turda

După perioada caniculară prin care am trecut, urmează furtunile! ISU...

Înălțați-vă proiectele la noi culmi cu Nacele Cluj!

Ai nevoie să ajungi la înălțime pentru lucrările tale...

USR CLUJ: Clujul ia două palme de la propriul Guvern şi pierde niște oportunități strategice de dezvoltare

Judeţul nostru pare că ratează oportunitate după oportunitate şi rămâne doar cu imaginea. Aflăm acum că atât “Cloud-ul de date aferent Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest”, cât și “Agenția Regională de Investiții și Inovare” nu se vor regăsi printre investiţiile clujene, deși s-ar potrivi în planul a ceea ce vrea Clujul să fie.
Ambele proiecte se potrivesc perfect pe specificul județului nostru. Nu există altă zonă în țară care să aibă atât de mulți IT-iști și oameni tehnici pe metru pătrat. Atragerea lor aici nici măcar nu trebuia să fie pusă la îndoială. Nici nu mai vorbesc de faptul că în orice fel de negocieri pe această temă Clujul ar fi pornit cu multe avantaje față de concurență.
 
Dar ele au fost pierdute în favoarea Bistriței şi a Bihorului. Nişte contracandidați pe care, în mod arogant și lipsit de bun simț, Emil Boc i-a catalogat drept pantofari şi croitori: “Când ai Silicon Valley al Europei la Cluj, te duci la Beclean pe Someș? Să lăsăm pe fiecare să fie bun la ce este, cizmarul la pantofi, croitorul la haine, etc.”
 
În mod ironic, decizia a fost comunicată de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, liberalul pe care tocmai primarul Clujului l-a convins să accepte poziția de ministru. Însă acesta a decretat: „Clujul nu poate concentra toate structurile regionale”, iar apoi a sugerat că șeful Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a căzut la înțelegere cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Ei au împărțit cele două proiecte majore de dezvoltare, iar Emil Boc şi Alin Tișe au rămas complet pe dinafară.
Este foarte tristă opacitatea autorităților față de cetăţeni şi consilieri. Clujenii nici măcar n-au aflat că se purtau negocieri pentru niște proiecte de așa anvergură. A fost un circuit închis în care s-a negociat, iar la masă la care s-a stabilit planul de dezvoltare a regiunii Nord-Vest, au fost prezenți absolut toți liderii, mai puțin cei ai Clujului! De ce, nu știm. Fie n-au fost chemați, fie n-au vrut să meargă. Fie pur și simplu nu mai sunt capabili să influențeze în vreun fel politicile guvernului din care fac parte.
 
Dar indiferent de motiv, rezultatul e același iar cei care vor avea de pierdut sunt clujenii. Sute de locuri de muncă de nivel înalt vor merge altundeva.
 
Radu Molnar, deputat USR Cluj
spot_img
spot_img