spot_img

Upgrade interesant la Teatrul Aureliu Manea Turda

Date:

Share post:

Consiliul Local Turda a aprobat, în ședința ordinară de astăzi, schimbarea denumiri Teatrului Aureliu Manea din Turda.

În conformitate cu hotărârea aprobată, noul nume al instituției va fi Teatrul NAȚIONAL Aureliu Manea Turda.

Teatrul Aureliu Manea are o activitate de peste 150 de ani la Turda, primele manifestri teatrale având loc începând cu anul 1866.

După ce a fost construită actuala clădire a teatrului, trupe renumite de teatru din țară s-au perindat prin orașul nostru. În 1948 ia naștere prima trupă de teatru a orașului…..De-a lungul anilor mii de reprezentații de teatru, muzică sau dans, au avut loc în cadrul instituției turdene.

 

În prezent Teatrul Aureliu Manea are un colectiv bine închegat, o trupă de actori permanentă și antrenată să facă față exigențelor impuse de vremurile în care trăim. În prezent sunt peste 40 de spectacole în repertoriu….având instrumentele necesare, teatrul din Turda reușește an de an, să fie pe primul loc în județul Cluj, dar și în regiune, la realizarea de turnee naționale cu mult peste Teatrul Național din Cluj sau Târgu MUREȘ. Putem spune că nu există oraș mare în România, care să nu fi luat contact cu trupa teatrului turdean…

 

Teatrul Aureliu Manea organizează Festivalul Internațional de Teatru de la Turda, un festival aflat deja în primele trei festivaluri de profil din România, ca număr de evenimente și participanți, unde companii și teatre de pe toate continentele poposesc în orașul de pe Arieș.

 

O scrimbare a denumirii teatrului prin adăugarea sintagmei NAȚIONAL, cu siguranță va aduce pe lângă plusul de imagine de nivel de țară, de care se va bucura întreaga comunitate turdeană, și o dezvoltare a instituției în context internațional” arată în raportul de specialitate al proiectului, Ioana Iftimie, șef serviciu Administrație Publică Locală, citată de TurdaNews.

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Cristian Matei, vizitat de karateka kyokushin

În cursul zilei de ieri, o delegație de karateka...

Cristian Matei: „Am demonstrat că noi construim non-stop, nu doar în campanie!”

Domnule primar, cum ați caracteriza, din punct de vedere...

Spitalul Municipal Turda va fi renovat prin PNRR

Vești bune! Proiectul de renovare energetică a Spitalului Municipal...

Percheziții BCCO, la Turda

O dubă și o autospecială de poliție au fost...
%d bloggers like this: