20.3 C
Turda
Monday, August 1, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTUn nou pas spre omologarea tuturor raselor romanesti de caini

Un nou pas spre omologarea tuturor raselor romanesti de caini

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

In Romania exista patru rase de caini, pe care chinologii se lupta de mai bine de 20 de ani sa le omologheze si sa li se atribuie recunoastere internationala.

Vorbim, desigur, despre ciobanescul carpatin, ciobanescul mioritic, ciobanescul de Bucovina si ciobanescul corb.

Daca mioriticul si carpatinul, ca rase distrincte, au fost recunoscute international inca din 2005, ciobanescul de Bucovina nu se bucura de acelasi statut.

Ei bine, Asociatia Chinologica Metropolitana din Bucuresti a dat o veste mare.

„Dragi prieteni și iubitori ai raselor românești, va anunțăm extrem de mindri ca în urma cu aproximativ o ora, Federația Chinologica Internațională (FCI) a recunoscut DEFINITIV A TREIA RASA DE CIOBANESTI ROMÂNEȘTI, CIOBANESCUL ROMANESC DE BUCOVINA!

FELICITĂRI tuturor chinologilor, crescatorilor și proprietarilir implicați în aceasta munca de echipa care a adus binemeritata OMOLOGARE DEFINITIVA! RESPECT tuturor celor ce au muncit acești 10 ani sa demonstreze ca exista, este puternica și stabila rasa noastra națională, CIOBANESCUL ROMANESC DE BUCOVINA!
ROMÂNIA este prezenta cu 3 rase omologate definitiv și doi membri extrem de importanți în Comisiile Chinotehnice FCI, Domnul Președinte ACHR, Stefanescu Cristian și Domnul Vicepreședinte ACHR, Petru Muntean!
Mindri ca suntem romani și iubim responsabil Cainii!”, a fost mesajul postat de Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti pe Facebook.

Astfel, ultima rasa de ciobanesc romanesc ramasa neomologata este ciobanescul corb – o varianta a ciobanescului romanesc de Bucovina, insa cu o statura mai mica si negrul ca si cromatica predominanta.

Câini de serviciu, folosiți din timpuri străvechi în păstorit, fiind foarte curajoși în apărarea turmelor de atacurile animalelor sălbatice (urs, lup, râs), câinii românești ciobănești sunt tot mai apreciați în zilele noastre pe post de câine de companie, fiind afectuoși cu copiii și echilibrați. Sunt buni la paza gospodăriei, perfect adaptați climei țării noastre și să recunoaștem foarte frumoși. 

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: