spot_img

Un nou dosar penal la Zoo Turda

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

La finele săptămânii trecute, DNA Cluj și-a făcut public raportul de activitate pe 2021.

Printre dosarele inițiate de procurorii anti-corupție apare un nou dosar penal care vizează infracțiuni de corupție la Zoo Turda.

”Prin rechizitoriul nr. 38/P/2016 din 24 mai 2021, Serviciul Teritorial Cluj a dispus trimiterea în
judecată, în stare de libertate, a inculpatului I.G., la data faptei auditor public extern la Camera de Conturi Cluj – Curtea de Conturi a României, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită și a inculpatului L.Z., om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de instigare la săvârșirea infracțiunii de dare de mită. În rechizitoriul întocmit s-a reținut, în esență, că inculpatul I. G. în calitatea menționată mai sus, a fost desemnat, în cursul anului 2013, să efectueze un control la primăria municipiului Turda, ce a inclus printre obiective și executarea contractului „Extindere și reamenajare parc zoologic și de agrement Turda, județul Cluj”.

În acest context, pentru a întocmi un raport de control mai „blând” în sensul de a încadra diferitele
nereguli constatate la execuția proiectului respectiv doar la categoria abateri, în condițiile în care unele dintre ele puteau face obiectul unor sesizări penale, inculpatul I.G. ar fi primit de la doi oameni de afaceri (martori în cauză – subcontractori ai lucrărilor) cu titlu de mită un ponton în valoare de 28.000 lei. Cu titlu de exemplu, în raportul de control în care s-a stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în sumă de 1.847.305 lei, se făcea referire, printre altele, la decontarea unor articole înscrise în situații de plată privind realizarea de clădiri la care lucrările nici nu fuseseră începute, situație care ar fi impus sesizarea organelor de urmărire penală. Folosul necuvenit a fost remis de martori inculpatului I.G. la instigarea omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză care, la vremea respectivă, era administratorul unei societăți comerciale, membră a asocierii care adjudecase inițial realizarea obiectivului menționat anterior.”, precizează Actual de Cluj.

In primul dosar de la Zoo Turda, inițiat în 2020, a fost pus sub acuzare un singur angajat al Primăriei Turda.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

S-a făcut medic ca să salveze oameni, iar acum el are nevoie de salvare! Împreună pentru Radu Martin!

Radu Martin este un tânăr, de 26 de ani, originar din Turda. A absolvit Universitatea de Medicină și...

Cartierele Micro 3 și Poiana rămân fără apă potabilă 

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 24.05.2022, între orele 09:00 - 16:00,...

Turda: începe reabilitarea a două străzi din cartierul Primăverii

Primarul Municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, a anunțat în această seară demararea lucrărilor de reabilitare a două străzi...

Prima zi a Festivalului Verde la Turda

Astăzi a fost despre mânuțe dibace care și-au amenajat grădina de relaxare din curtea școlii sau a grădiniței...
spot_img

Stelian Luca: „Incompatibilitate, conflict de interese și imoralitatea consilierilor locali Adrian Nap și Cristian George Felezeu”

Am scris acest articol pentru a aduce în atenția opiniei publice, despre acești cetățeni, persoane publice, și candidați la un fotoliu călduț de consilier...
%d bloggers like this: