fbpx
HomeStiri - nationalUi, tulpina, nu-i tulpina! Guvernul bâzâie, ca albina
spot_img
spot_img

Ui, tulpina, nu-i tulpina! Guvernul bâzâie, ca albina

- Publicitate -
spot_img

În urmă cu aproximativ o săptămână, în presa main-stream  apărea informația potrivit căreia la o persoană venită din Marea Britanie ar fi fost descoperită noua tulpină de Covid-19.

Ei bine, în acel moment, Direcția pentru Situații de Urgență trimitea următorul comunicat de presă:

În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, ar fi fost identificată la un pacient întors recent în țară, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:
În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.
Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.
Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.
Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților.”
 
Ei bine, astăzi, Ministerul Sănătății a remis un nou comunicat, care CONTRAZICE informarea celor de la DSU și  dă dreptate presei main-stream, care fusese contrazisă de DSU.
 
Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.
Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.
Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor.
Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja.”, s-a transmis astăzi de către ministerul condus de USR-istul, Vlad Voiculescu.
 
Această perlă a autorităților române nu este nici prima eroare de comunicare și nici prima dată când Guvernul României o dă în bară.
 
Pe de altă parte, DSU – instituția condusă de Raed Arafat … prea se erijează în purtător de cuvânt al guvernului și al Ministerului Sănătății, comunicând aiurea.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: