spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Turda RĂMÂNE primul oraș din România cu transport în comun electric

spot_img

Deși mulți sunt cei care vor să renege aportul administrației publice locale de la Turda la dezvoltarea transportului în comun și direcționarea acestuia către o alternativă eco-friendly, adevărul rămâne cum am stabilit – Turda are o flotă de 20 de autobuze electrice.

Da… nu este mai puțin adevărat faptul că în ședința de consiliu local de astăzi s-a aprobat contractarea unei finanțări rambursabile interne pentru achiziționarea unei flote de 6 autobuze convenționale, cu burduf, cu motor Euro 6, însă … obiectivele asumate prin PMUD, și anume, achiziționarea a 20 de autobuze electrice, s-au atins ÎNTOCMAI cu proiectul premiat la Bruxelles.

Iar în ceea ce privește flota de 6 autobuze convenționale, aceasta face parte din planul de dezvoltare a Transport Urban Public SRL și decizia a fost luată ca urmare a discuțiilor dintre angajații firmei, dintre care majoritatea au venit de la STP Alba și executivul local.

„Solicitările sindicatului au fost menționate încă din perioada STP-ului, pentru că la ore de vârf autobuzele sunt supra-aglomerate, însă conducerea firmei de-atunci nu a dat ascultare sindicatului.”, a dezvăluit Cristian Matei.

Cât privește achiziționarea celor 6 autobuze convenționale, aceasta nu se va întâmpla mâine sau peste 2 zile, ci … sunt șanse ca acest lucru să dureze câteva luni.

Prima dată se vor achiziționa serviciile de consultanță financiară, apoi se vor demara demersurile în vederea contractării împrumutului.

Așadar, flota de autobuze a Turzii rămâne în totalitate electrică, deși mulți sunt cei care vor să renege acest lucru, dar … nu le merge.

spot_img
spot_img
spot_img