spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

TUN economic? 38 de milioane de euro pentru un drum județean?

Nu este cu foiță de aur, dar este, probabil, cel mai scump drum județean pe care-l va avea Clujul. Consiliul Județean, această mână largă a administrației publice locale, vrea să cheltuie 38 DE MILIOANE DE EURO pentru reabilitarea unui drum județean.

Consiliul Județean Cluj derulează contractul de servicii având ca obiect Servicii de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea documentațiilor necesare modernizării drumului județean DJ 103 G Tureni – Ceanu Mic – Aiton – Gheorghieni – Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca, km 43+190 – km 60+303  pentru a pregăti și a fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Este oportunintatea Consiliului Județean Cluj de a pregăti și depune un proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor județene DJ 103 G pentru a asigura condiții optime de circulație, aducerea acestor sectoare de drum la o stare tehnică superioara față de cea actuală precum și dezvoltarea zonelor pe care acestea le tranzitează.

Prin implementarea proiectelor Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 103G Tureni – Ceanu Mic – Aiton – Gheorghieni – Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca, km 43+190 – km 60+303 se va asigura desfășurarea circulației pietonale și rutiere în condiții de maximă siguranță și la standarde moderne pe sectorul de drum care face parte din acest proiect”, transmite Consiliul Județean Cluj.

La un calcul simplu, pentru 17 kilometri de drum se vor cheltui 38 de milioane de euro, adică 2.2 milioane de euro pentru fiecare km de drum… dacă-l vor face cu foiță de aur … se merită, dacă nu – DNA-ul va avea de lucru.

spot_img
spot_img
spot_img