fbpx
HomeȘtiri din IernutTrupa ungurească, Karpatia, interzisă în România
spot_img
spot_img

Trupa ungurească, Karpatia, interzisă în România

- Publicitate -
spot_img

După ce, în urmă cu trei ani, într-un concert la Miercurea Ciuc, solistul trupei de rock din Ungaria, Karpathia, a folosit versuri care incitau la ură și violențe inter-etnice, Tribunalul Mureș a decis amendarea acestuia cu suma de 9000 de lei.

Totodată, trupa de rock nu mai are voie să concerteze în România, o perioadă de 3 ani.

Minuta deciziei a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România. Conform acesteia cântăreţul a săvârşit infracţiunea de “promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public”.

Cotidianul Csíki Hírlap aminteşte că în primă instanţă cazul a fost judecat anul trecut de Judecătoria din Miercurea Ciuc, iar sentinţa dată a rămas definitivă şi după apelul făcut la Curtea de Apel Tîrgu Mureş. Din motivarea deciziei din prima instanţă reiese că solistul a fost învinuit de Parchet şi pentru organizarea unui grup xenofob, fascist, cu tentă rasistă, dar acest cap de acuzare nu a putut fi demonstrat.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: