27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeCluj NewsTribunalul Cluj TAIE din aerele de vedete ale polițiștilor locali

Tribunalul Cluj TAIE din aerele de vedete ale polițiștilor locali

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

De câte ori nu vi s-a întâmplat să găsiți în parbrizul mașinii o invitație pentru a vă prezenta la sediul Poliției Locale? Ce ați făcut în acest caz? V-ați prezentat de frica unei amenzi … ei bine, polițiștii locali NU AU VOIE să vă amendeze dacă nu vă prezentați la sediul lor.

Tribunalul Cluj a pronunțat decizii definitive care confirmă faptul că Poliția Locală nu mai poate aplica amenzi pe Legea 61/1991 celor care au găsit somații în parbriz și au refuzat să le dea curs. Poliția Locală le lăsa șoferilor care au parcat neregulamentar invitații să se prezinte șa sediile lor pentru a-și achita amenda.

În cazul în care aceștia refuzau, Poliția Locală îi amenda în baza Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 

De exemplu, un cetățean a fost amendat cu suma de 300 de lei după ce nu s-a prezentat la data și la ora menționată în constatarea pe care Poliția Locală i-a lăsat-o în parbriz.

Acesta s-a adresat instanței care i-a dat câștig de cauză, considerând că o astfel de invitație trebuie realizată de către organele de urmărire penală sau de organele cu competențe în domeniul circulației pe drimurile publice. Decizia secției de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Cluj poate fi consultată pe clujust.ro.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: