spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Tragedie – fetița care s-a înecat cu jeleu la școală a murit

spot_img

Tragedie fără margini pentru familia fetei de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu, la școală, în comuna Geaca, județul Cluj.

„Eleva de 14 ani care s-a înecat joia trecută cu un jeleu, în timp ce se afla la școală, în comuna clujeană Geaca, a murit. Copila s-a stins în cursul zilei de marți, la Spitalul de copii din Cluj. Era internată pe secția de terapie intensivă, asistată de aparate, pentru a-i menține funcțiile vitale.  ”, scrie observatornews.ro.

Nimeni din jurul ei nu a știut să îi aplice manevra Heimlich, salvatoare în majoritatea cazurilor de sufocare cu alimente. S-a sunat la 112, însă primii care au încercat să îi acorde primul ajutor au fost cei de la cabinetul din comună, care au și început manevrele de resuscitare. Mai apoi, a ajuns la școală un echipaj SMURD, însă doar cu paramedici care, de asemenea, au putut doar continua resuscitarea, având în vedere că nici ambulanța lor nu are în dotare un laringoscop. 

Tragedia de la Geaca scoate în evidență o situație GRAVISSIMĂ pentru sistemul de urgență din județul Cluj. ZECI DE LOCALITĂȚI, zeci de mii de oameni, depind doar de un joc al hazardului atunci când sună la 112.

Ambulanțele sunt PROST DOTATE, medici nu există, personalul e insuficient, iar toate investițiile majore sunt ghidate de Arhanghelul Arafat doar către județul Mureș.

spot_img
spot_img
spot_img