spot_img
spot_imgspot_img
Stiri - nationalTinerele care merg prin cluburi, foarte vulnerabile la noile droguri ale violului

Tinerele care merg prin cluburi, foarte vulnerabile la noile droguri ale violului

,,Drogurile din cluburi fac ravagii. Cazul tinerei din Bucuresti nu este singular in Romania. O studenta de 20 de ani a ajuns in stare grava la UPU de la Spitalul de Urgente ,,Sfantul IOAN” sustinand ca ar fi fost intoxicata intr-un club. Pe baza evaluarii clinice s-au identificat elemente ce ridica problema intoxicatiei cu GHB (Georgia Home Boy) sau alt drog al violului (flunitrazepam). Pacienta a beneficiat suport volemic si respirator, depurarea toxicului, nootrope si examene toxicologice ce au relevat valori ale acoolemiei de peste 190 mg%. Familia a gasit- o stand in strada timp de mai multe ore ridicand si suspiciunea de viol.

 

Avertizam ca GHB (gamahidroxibutirat), Rohypnolul (flunitrazepam) si Ketamina au devenit foarte populare in cluburi datorita efectului lor relaxant si amnezic. Se asociaza cu alcool, opiacee sau inhalare de etnobotanice. In urma acestor asocieri apar varsaturile incoercibile, cu urmari foarte periculoase, convulsii, coma si stop cardiorespirator, producandu-se chiar decesul.

 

GHB (,,drogul violului”) este unul din flagelurile secolului. Este pus uzual in bautura partenerei de catre ,,partenerul” care vrea ,,mai mult”. Dizolvat intr-un pahar cu bautura alcoolica nu imprima acesteia miros si in general nici gust sau cel mult un slab gust sarat. Efectele fizice imediate sunt similare starii de ebrietate la care se adauga cele comportamentale, euforia si dezinhibarea, a caror durata, in functie de doza si consummator, poate merge pana la 3-4 ore. Efectele amnezice si anestezice dispar dupa cateva ore.

 

Recomandam celor care merg in cluburi sa consume pe cat posibil bauturi turnate doar dintr-un recipient sigilat, desfacut in prezenta lor si sa se asigure ca paharul din care beau este unul la care alte persoane din anturaj nu au avut acces. Este bine sa fiti insotiti de o persoana de incredere care sa poata identifica situatiile de risc si sa va ofere sprijinul.

 

Adoptarea proiectului meu de lege privind introducerea educatiei pentru sanatate ca materie scolara ar informa tinerii privind riscurile la care se expun si ar duce la eliminarea multor situatii tragice. Din pacate nu e pe agenda pomenilor electorale… “

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

A fost dezvăluit Marele Plan al NATO pentru un război împotriva Rusiei: este pregătit minuțios de 14 ani

Țările NATO au început să se pregătească pentru confruntarea cu Rusia și revenirea...

Via Transilvanica străbătută integral, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna...

Lansarea ediției XV-a a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat!

ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,...

Cristina Burciu: Investiții esențiale în dezvoltarea economică a României

Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor a încheiat procedura...

Magiunul de Topoloveni, primul produs românesc de indicație protejată la nivel UE

Magiunul de Topoloveni🧉este poate unul dintre cele mai cunoscute...

Toată stima! O profă de mate spune lucrurilor pe nume

Sictirită până peste cap de atitudinea indolentă a elevilor...

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: