19.4 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeȘtiri Salina TurdaTarifele de la Ștrandul Durgău - subiect de scandal politic

Tarifele de la Ștrandul Durgău – subiect de scandal politic

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Noile tarife de acces la Ștrandul Durgău au declanșat un adevărat scandal politic, între PMP și PNL Turda.

Primii care au atacat au fost popularii prin vocea lui Adrian Nap:

Cine a decis majorarea tarifelor la Ștrandul Durgău, fără nici un acord din partea Consiliului Local?

Tarifele de intrare la Ștrandul Durgău au fost majorate peste noapte, chiar în ziua în care s-a anunțat deschiderea.
Noile tarife sunt:
– tarif intrare adulți: majorare de la 15 lei la 25 de lei (+66%)
– tarif intrare copii/elevi/studenți: majorare de la 10 lei la 15 lei (+50%)
– tarif de intrare pensionari: majorare de la 10 lei la 15 lei (+50%)
 
În condițiile în care Consiliul Local este cel care aprobă tarifele societăților sau instituțiilor subordonate (Domeniul Public Turda, API Turda, Muzeul de Istorie, Biblioteca Municipală etc), cine și-a permis să majoreze aceste tarife în mod abuziv, pe spatele turdenilor, care sunt împiedicați astfel să urmeze o cură de tratament la un lac natural?
 
Se știe că gașca de interese din jurul primarului PNL Matei Cristian Octavian își dorește să bage mâna cât mai adânc în buzunarele turdenilor (majorări de impozite, majorări de taxe, amenzi mai multe date de polițiștii locali și altele), că nu-i mai satură nimic, de ce nu-și fac treaba organele abilitate să verifice aceste abuzuri ? Solicităm public instituțiilor abilitate să intervină, pentru că nu trăim într-un stat din Africa sau din America de Sud, ci suntem un stat membru al Uniunii Europene, unde legalitatea și valorile democratice trebuie să primeze!
 
Adrian Nap, președinte PMP Turda: ”Solicit public să ni se prezinte un raport despre majorarea de tarife care a intervenit la Ștrandul Durgău, dar și la obiectivul turistic Salina Turda, fără acordul Consiliului Local! Nu putem accepta asemenea abuzuri penale și nu putem tolera modul în care primarul Matei Cristian Octavian și gașca lui de interese își bat joc de cetățenii turdeni!
 
Știm că doi consilieri PNL ar fi incompatibili și nu pot participa la dezbaterea proiectelor care au legătură cu Salina Turda (Sima Radu și Sârbu Paul), iar în aceste condiții gașca PNL-UDMR din Consiliul Local nu are asigurată majoritatea necesară pentru a majora aceste tarife, acesta să fie motivul pentru care ați decis majorarea fără a mai trece prin Consiliul Local? Chiar vă bateți joc de legi, de democrație??? Cine și de ce vă apără??? Și până când??? Cine a mandatat Consiliul de Administrație să aprobe o majorare de acest fel??? Sau nu mai e nevoie dacă președinte este partenerul de afaceri al fiului primarului Matei Cristian Octavian, după ce fostul președinte și-a dat demisia, sătul de câte ilegalități se fac???
 
Oricum, nu mai e mult și veți primi ceea ce meritați de la electoratul care s-a săturat de mizeriile pe care le faceți, că ați adus Turda în faliment și ați distrus-o în mare parte, nefiind în stare să finalizați așa cum trebuie implementarea unui proiect pe bani europeni!””, se arată într-un comunicat publicat de PMP Turda.
 
Replica a venit din partea consilierului local PNL, Radu Sima, angajat al Salinei Turda.
 
De obicei când crezi că știi administrație publică( și administrarea societăților) dar ocupația ta principala e băgător de băț prin gard…o cam dai în bară .
Păi măi băieți, cum sa nu citiți voi legea 31/1990? Acolo vă este scris negru pe alb ce atribuții are AGA într-o societate.
 
Administrarea unei societăți revine Consiliului de Administrare, că de-aia e denumit așa și în dicționar…
Eu știu că dacă ar fi după voi ați vrea ca societățile care vă deranjează să intre în faliment(și dacă ați avea putere decizională poate le-ați și băga acolo).
 
Însă până una alta puneți mâna și citiți puțină legislație, încă nu a făcut rău nimănui acest lucru.
Cât despre atingerea obiectivelor propuse de către un CA eu zic să lăsați CA-ul să își atingă obiectivele…
Daca vreți gratuități schimbați și voi societatea într-o organizație non-profit, așa se poate renunța la tarifare și implicit la profit, că altfel ziceți că dacă nu e profit nu sunt competenți directorii sau Consiliul de administrație… rușinos cum o jucați la doua capete…dar e veșnica voastră gargară…
 
Lăsați “gargara ieftină” pentru 2024, că doar atât puteți oferi și atunci.”, a scris Sima.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: