3.9 C
Turda
Thursday, October 6, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaSTP rămâne operator de transport la Turda până la finele lui 2019

STP rămâne operator de transport la Turda până la finele lui 2019

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Având în vedere că acordul dintre Municipiul Câmpia Turzii și Societatea de Transport Local expiră în curând, iar o nouă prelungire a acestuia n-a mai fost de bun augur, autoritățile turdene au elaborat un nou contract de delegare a serviciilor, dar cu același operator.

“Noi beneficiem de o legislație europeană care ne este favorabilă, regulamentul 1370 din 2007. Vom face o achiziție directă și suntem în faza definitivării contractului. S-au făcut toate demersurile și vom intra în curând în Consiliul Local cu acest contract. Operatorul este tot STP Alba, cu care însă vom semna un nou contract, pe o durată de nouă luni. Am făcut adrese la mai mulți operatori de transport, așa cum ne-a recomandat Consiliul Concurenței, dar nimeni nu s-a arătat dispus să facă o infuzie de 20 de autobuze pentru o perioadă atât de scurtă. Vom semna deci cu STP și, până în decembrie, vom pune pe picioare propriul operator de transport. Așteptăm cele 20 de autobuze electrice pe care le-am comandat pe fonduri europene. Șapte trebuie să ajungă în iunie, cinci în august, iar până în noiembrie vor ajunge toate cele 20, așa că în decembrie sau ianuarie putem porni la drum”, declară Cristian Matei – primarul Municipiului Turda, pentru Media9.ro

La rândul său, Dan Mosteky, directorul STP Turda, spune că a fost de acord cu realizarea unui nou contract între părți.

“Este adevărat, suntem în negocieri avansate pentru a semna un nou contract. Nu putem și nu vrem să lăsăm orașul fără transport. Mai mult decât atât, vom acorda întregul nostru sprijin noului operator de transport din Turda. Îi vom pune la dispoziție experiența și informațiile de care dispunem în această activitate. La finalizarea contractului, pentru stabilitate și continuitate, vom pune la dispoziția noului operator întregul personal al STP de la Turda. Acest lucru este de altfel prevăzut într-o hotărâre de Consiliu Local din 2016”, a afirmat Mostecky, citat de aceeași sursă.

Cel mai probabil, noul contract de transport local va fi aprobat de Consiliul Local Turda, în ședința ordinară din 28 martie.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: