spot_img

Spitalul Militar Cluj va avea secție Covid-19

Date:

Share post:

Sergentul sanitar Obreja Gabriela-Luminița face parte din echipa medicală a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca care va avea secție pentru îngrijirea pacienților COVID-19.

Tot ea a făcut parte și din echipa care acum câteva luni a plecat să sprijine personalul medical din Spitalul Județean de Urgență din Suceava.

Mesajul colegei noastre de atunci, a fost:„Alături de colegii mei, am venit în sprijinul celor de la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru a-i ajuta să treacă peste aceste momente grele provocate de acest inamic nevăzut numit Coronavirus. Este o perioadă foarte dificilă pentru noi, dar mai ales pentru cei de aici.Doar împreună vom putea reuși!Am o recomandare pentru cetățenii țării: să stea în casă, doar așa ne vor putea ajuta să ne întoarcem cu bine acasă și îi vor putea proteja pe cei dragi. Sper să fie bine!”

În continuarea măsurilor adoptate de MApN pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, din ordinul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcția Medicală a MApN a dispus luni, 2 noiembrie, ca Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj să devină unitate medicală de suport COVID.

Astfel, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca se alătură celorlalte spitale din județ cu un număr de 30 paturi pentru pacienți COVID-19, din care 25 pentru cazuri moderate/severe și 5 paturi ATI pentru cazuri severe/critice.

La acest moment, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca sunt internați 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii sau severe și un pacient în stare gravă, la ATI.În județul Cluj incidența infectărilor cu coronavirus este foarte crescută, depășind 5 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, capacitatea de îngrijire a cazurilor moderate, severe și critice din județul Cluj a fost depășită.

***Reamintim că, începând cu seara zilei de sâmbătă, 31 octombrie, unitatea spitalicească militară din Sibiu preia pacienți pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2, având destinate în acest sens șase paturi pentru pacienții cu forme medii și cinci paturi ATI, pentru formele severe și grave.

La acest moment, toate cele 11 locuri sunt ocupate de pacienți, care sunt direcționați la unitatea medicală militară de Spitalul Județean Sibiu.

De asemenea, începând cu duminică, 1 noiembrie, Secția „COVID-19” a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iaşi și-a mărit capacitatea de la 16 la 30 de paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii, care necesită suport de oxigen.

La ora transmiterii acestui comunicat, erau internați în acest spital 11 pacienți.

Institutul Medico-Militar (IMM) sprijină Direcțiile de Sănătate Publică ale Municipiului București și județului Mureș pe două linii de efort.

Un număr de 110 studenți din anii 2 și 3 ai IMM (70 de la București și 40 de la Târgu Mureș) își vor desfășura în mod voluntar activitatea, începând cu 2 noiembrie, în cadrul call-center-urilor operaționalizate de cele două DSP, pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Repartizarea studenților voluntari către cele două DSP se va face pe baza nevoilor zilnice de suplimentare a personalului.

Tot pe bază de voluntariat, 62 de studenți din anii 4, 5 și 6 de la IMM București și 17 de la IMM Târgu Mureș s-au înscris pentru a-și desfășura activitatea în spitalele militare din țară, în facilitățile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI. Repartizarea studenților se va face, de asemenea, în funcție de nevoile unităților medicale.

Continuăm lupta!#Româniafiiputernică#MApN#ArmataRomâniei

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

770 de tone de material antiderapant au fost folosite în acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului pe drumurile județene

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă     Consiliul Judeţean...

Material antiderapant împrăștiat pentru combaterea poleiului

Pe raza județului Cluj nu există drumuri județene blocate...

Accident la Bontida – 4 victime

Un accident la Bontida a determinat forte majore de...
%d bloggers like this: