fbpx
spot_img
HomeStiri din ClujSoluție inovatoare în lupta COVID-19 găsită de Asociațiile de Proprietari din Cluj-Napoca

Soluție inovatoare în lupta COVID-19 găsită de Asociațiile de Proprietari din Cluj-Napoca

- Advertisement -

Numeroase Asociații de Proprietari din Cluj-Napoca au găsit o soluție inovatoare care să îi aducă mai aproape de normalitatea pre-pandemică: mânere antimicrobiene PureHandle®.

 

Din dorința de a crea un spațiu cât mai sigur pentru locatari, președinții asociațiilor de proprietari au încercat diferite moduri de reducere a interacțiunii dintre persoanele care locuiesc în același imobil. Printre acestea s-au numărat purtarea măștilor în afara locuinței, amplasarea covoarelor cu soluții dezinfectante în scara blocului, sterilizarea frecventă a spațiilor comune și amplasarea dozatoarelor cu gel dezinfectant la intrările în bloc.

 

Chiar și așa, au rămas problema curățării constante a mânerului ușii de intrare, obiect uzitat cu precădere de către toți locatarii și problema costurilor ridicate pe termen lung, inoportune în contextul Sars-CoV-19. Făcând un calcul simplu, pentru o scară de bloc avem nevoie de un dozator care costă în medie 80 RON. De asemenea, avem nevoie de dezinfectant, al cărui preț este în medie de 200 RON / 5 l. Dacă în scară locuiesc 150 de persoane, care folosesc dezinfectantul de la intrare de două ori pe zi, într-o cantitate de minim 3 ml așa cum este recomandat de specialiști, acesta va avea o durată de viață de 5 zile. Așadar, pe lună cheltuielile cu soluția dezinfectantă se ridică în medie la 1 400 RON.

 

„Am întâlnit mânerul antimicrobian prima dată atunci când am făcut o vizită la medic, lucru care mi-a atras atenția și m-a făcut să fiu încrezător în eficiența pe care specialiștii au demonstrat-o. Am urmat modelul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, care a implementat și testat soluția deja. Rezultatele la care medicii au ajuns m-au determinat să propun montarea mânerelor antimicrobiene PureHandle® și în scara blocului, având siguranța că locatarii vor fi mai protejați atât în timpul pandemiei, cât și după ce pandemia se va sfârși.” – Popescu Daniel, președinte al Asociației de Proprietari din Florești

 

În urma consultării membrilor Asociației de Proprietari, au luat decizia de a monta mânere antimicrobiene PureHandle. Această decizie a fost susținută de raportul calitate – preț, reprezentând o investiție pe termen lung. Mânerul este tratat cu o tehnologie antimicrobiană și are integrați ioni de argint, care asigură stoparea multiplicării si transmiterii virusurilor, bacteriilor și ciupercilor. Astfel, chiar și atunci când o persoană atinge cu mâinile neigienizate mânerul ușii blocului, tehnologia creată de Pure Handle nu lasă lucrurile să devină un pericol pentru locatari, fiind un mediu mai sigur cu 99% decât suprafețele care nu au fost tratate.

 

Alte motive pentru care am ales mânerele antimicrobiene sunt existența certificărilor la nivel internațional din partea a două institute din Germania și Italia, certificări care au fost validate și de către Institutul Cantacuzino din București. Totodată, tehnologia antimicrobiană cu ioni de argint PureHandle® a fost deja testată și pe plan local, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, având astfel certitudinea că locatarii vor avea parte de o alternativă responsabilă pentru sănătatea lor. Aceste mânere asigură, de asemenea, auto-igienizare, reușind să rămână curate 24/7, fiind ușor de întreținut și reprezentând un plus de confort pentru oameni care fac parte din comunitatea noastră.

 

„În primul rând, am luat decizia de a monta mânerul antimicrobian pentru că a fost testat în diferite locații din Cluj-Napoca, cum ar fi spitalele, școlile și clinicile private, iar ulterior a fost recomandat de cadrele medicale. Un alt motiv pentru care am ales această variantă este costul avantajos pentru o soluție de lungă durată, locatarii alocând o sumă modică.” – Ana Ceclan, membră a Asociației de Proprietari Strada Alexandru Vaida Voievod, Cluj-Napoca

 

Analizând spațiile care au dorit să devină mai sigure în Cluj-Napoca prin intermediul acestei metode, și anume Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Copii, Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și o parte a centrelor de testare COVID-19, am considerat că poate fi soluția ideală și pentru Asociațiile de Proprietari.

 

În acest demers al Asociației de Proprietari X li s-au alăturat și: Asociația de Proprietari Strada Florilor, numărul 200, Florești; Asociația de Proprietari Strada Pădurii, numărul 17, Florești; Asociația de Proprietari Strada Șesul de Sus, numărul 186, Florești; Asociația de Proprietari Strada Anton Pann, numărul 28, Cluj-Napoca, Asociația de Proprietari Strada Alexandru Vaida Voievod, numărul 59, Cluj-Napoca.

 

Doctor Mirela Smeianu, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca declară: „Bolile infecțioase au numeroase căi de transmitere, printre care și transmiterea indirectă prin intermediul suprafețelor contaminate. Primul contact la intrarea în orice instituție este reprezentat de mânere. Folosirea acestor mânere antimicrobiene cu ioni de argint asigură întreruperea transmiterii indirecte, prin scăderea numărului de agenți patogeni de pe suprafața lor, astfel se menține starea de igienă a acestora între procesele de dezinfecție efectuate de personalul de curățenie. În urma testelor de autocontrol recoltate de la nivelul acestor mânere antimicrobiene, nu s-au evidențiat creșteri de unități formatoare de colonii (UFC)”.

 

Termo Express

Termo Express   a apărut din dorința de a facilita accesul la cele mai avansate tehnologii publicului din România dornic de produse inovative și personalizate. Activitatea principală este producerea și vânzarea ușilor și ferestrelor din aluminiu, PVC, lemn sau mixte, precum și alte sisteme de închidere și umbrire: rulouri, pereți cortină, verande, uși automate, uși de garaj și diverse profile și accesorii.

 

PureHandle

PureHandle® este unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de mânere antimicrobiene. Produsele antimicrobiene PureHandle® sunt folosite de peste 12 milioane de utilizatori la nivel global, fiind recomandate de medicii din întreaga lume.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

O nouă ședință în care Tișe vrea să împartă banii pe...

0
Astăzi, de la ora 13:00, este programată o ședință extraordinară de Consiliu Județean, iar pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre...

Comentarii

%d bloggers like this: